Piráti: Ostravsko opět pod smogem. Bojujeme za zlepšení ovzduší

19.02.2018 18:26

Ostravsko se již několik dnů opět potýká se zhoršenou kvalitou ovzduší. Limity polétavého prachu, který má na svědomí až 11 tisíc předčasných úmrtí ročně i vysoce dráždivého oxidu siřičitého byly několikrát překročeny. Na špatné ovzduší a smog si zvyknout nelze. Piráti již minulý týden předložili novelu zákona o ochraně ovzduší.

Piráti: Ostravsko opět pod smogem. Bojujeme za zlepšení ovzduší
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

„Situace z posledního období jen ilustruje dlouhodobý stav, kdy lidé žijí v lokalitách, kde je překračování zákonných limitů znečištění ovzduší běžný jev. I proto jsme za Piráty předložili pozměňovací návrhy k zákonu o ochraně ovzduší. Směřujeme tak ke zlepšení podmínek v dohledné době," říká Jan Nezhyba, pirátský garant pro oblast životního prostředí z Moravskoslezského kraje.

Konkrétní znění pozměňovacích návrhů představila minulý týden předsedkyně Výboru pro životní prostředí PS PČR Dana Balcarová. Jedná se o zrušení výjimek na překračování limitů znečištění pro velké elektrárny a zavedení pravomoci obcí zakázat spalování hnědého nekvalitního uhlí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …