Piráti: Předčasné volby vítáme

10.08.2013 22:24

Prohlášení České pirátské strany k aktuální situaci.

Piráti: Předčasné volby vítáme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

Pirátská strana, stejně jako znepokojení občané Česka, sleduje divadelní představení v Poslanecké sněmovně. Někomu se chce brečet, jiný se směje, jisté ale je, že tohle divadlo nás bude stát několik desítek milionů korun za předčasné volby. Současní politici se nedokáží shodnout ani na takovém triviu, jako je vést tuto zemi kupředu, snižovat zbytečné výdaje a státní dluh, podporovat konkurenceschopnost českých podnikatelů a nad dalšími nezbytnými aspekty veřejného života.

 Že už jste podobná slova četli ve volebních prohlášeních všech politických stran? Jenže ty v dnešní době už odnesl čas. Dnes je na pořadu dne kdo, kde, s kým a o čem se tajně baví a kam plují kapříci. Lobbisté stále tahají za šosy českých politiků a současná hra na stíhání korupčníků je jen boj jedné zájmové skupiny proti druhé. A do toho exprezident Klaus prohlásil, že politici by měli být excesů ze strany policie ušetřeni. Opět dochází k jednáním za zavřenými dveřmi, zákulisním dohodám a zametáním kauz pod koberec.

 V současné době nám vládne Strana Přátel Organizované Zločinu (provizorní název nové neregistrované, leč vládnoucí strany). Tato vláda, která od začátků měla prakticky jistou nedůvěru, získala díky bezprecedentnímu kroku prezidenta republiky moc, kterou jí do rukou nedali občané, nýbrž jeden jediný člověk - právě prezident Zeman. A navíc prohlásil, že tuto vládu nechá dovládnout až do  voleb. Chceme se zeptat, jaké ještě další škody tato nikým nevolená vláda udělá? Vláda v době, kdy ještě ani nežádala o důvěru, začala provádět personální čistky. A to i přesto, že premiér Rusnok po svém jmenování prohlásil, že se žádná noc dlouhých nožů nechystá. A přitom byl okamžitě odvolán ředitel Národního divadla, vyměněna dozorčí rada a generální ředitel Českých drah a židle se houpou i pod dozorčí radou ČEZu a Lesů ČR. Ředitel ND byl nakonec jmenován zpět po de facto nelegálním zásahu premiéra, nebo spíše po nátlaku odborné veřejnosti a členů ND. Krom toho si jen tak bokem odhlasovali zvýšení minimální mzdy, zaplatili pokutu přes 1 miliardu korun za podvody svých pobratimů při čerpání fondů ROP v Ústeckém a Karlovarském kraji a provedli řadu dalších rozporuplných kroků. Že nemají důvěru? „Většinu plánovaných kroků klidně udělám i v demisi,“ řekl v rozhovoru pro Hospodářské noviny ministr financí Jan Fischer. Zdá se, že prázdninová vláda měla právě tohle za úkol a na konci celého představení s hrdostí na tváři a se slovy "my nic, my jen dočasní" na rtech bez potlesku odejde.

 "Liknavost a nespolehlivost našich současných zákonodárců je vpravdě alarmující. Posledních několik týdnů se jen handrkují o koryta a je jim naprosto lhostejný osud naší země, stejně jako je ani v nejmenším nezajímá dění na světové politické scéně, se kterou zatřásly šmírovací skandály z poslední doby. Veškerá energie a práce našich poslanců se nyní místo snahy prosadit prospěšné zákony obrátila směrem k uchvácení vlivu a k nahrabání si peněz a trafik na poslední chvíli. Příklad Karolíny Peake to ilustruje dokonale," hněvá se nad chováním našich volených zástupců Mikuláš Ferjenčík, místopředseda Pirátů.

 Piráti předčasné volby vítají. Současní politici (vlastně komedianti) už jsou poněkud vyčpělí. Pirátský program je dostatečně široký, každý v něm nalezne odpověď na svou otázku. Pirátská strana před volbami odkrývá své tradiční trumfy - nezkorumpované mladé lidi, kteří mají chuť něco s touto zemí udělat. Piráti mají jako jediná politická strana transparentní účet i účetnictví a kdokoliv se může podívat, jak je strana financovaná. Piráti jsou součástí mezinárodního politického a kulturního hnutí, nestojí za námi bohatí a skrytí sponzoři a lobbisté. Naše strana nevznikla jako účelový podnikatelský projekt. Vznikli jsme odspoda - tak, jak má být správná politická založena - a dali jsme se dohromady díky moderním technologiím. Jako jediní si uvědomujeme realitu třetího tisíciletí, do které nepatří politické praktiky dřívějších dob. Z toho důvodu se předčasných voleb nebojíme a s naším kvalitním programem a nezkorumpovanými kandidáty vezmeme poslaneckou sněmovnu útokem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČPS

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.