Piráti: Prý patříme na Západ, říkali…

30.07.2022 13:47 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke snaze skupiny 54 poslanců zakotvit do Ústavy, že manželství je svazek muže a ženy

Piráti: Prý patříme na Západ, říkali…
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Prý patříme na Západ, říkali.

Že bojujeme za lidská práva a svobody, říkali. A prý, že mají mít všichni stejné příležitosti, že se posouváme dopředu. Jenže to jsou jenom kecy…

Ti samí předkládají zákon, který fakticky zakáže manželství gay a lesbických párů a výrazně zhorší postavení a život statisíců LGBT+ lidí a tisíců duhových rodin s dětmi.

Cílem novely je prý ochrana “rodiny”. Ale buďme upřímní, manželství pro všechny nic a nikoho neohrožuje. “Tradiční” rodiny jsou ohrožené hlavně “tradičními” rozvody.

A tady to bohužel nekončí. Ideový poradce ve věcech genderu na Ministerstvu financí je jen dalším krokem, který rozhodně nevede na západ. Fakt ostuda.

Za Piráty uděláme vše pro to, aby tenhle paskvil neprošel. Ústavní zákaz manželství gayů a leseb má třeba uzákoněno Rusko nebo Maďarsko a tam se fakt posouvat nechceme. Ale aspoň vidíme, kde se ostatní inspirují. My chceme sice na západ také, jen ne oklikou přes Polsko. Piráti si váží svobody, liberálních hodnot a rovných příležitostí. Nikdy nebudeme nikomu nic zakazovat na základě sexuální orientace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…