Piráti: Zastupitelstvo Prahy 12 zamítlo změnu územního plánu na louce Na Hupech

20.06.2018 13:02

Zastupitelstvo městské části Prahy 12 dne včera v nočních hodinách po dlouhé diskuzi nesouhlasilo se změnou územního plánu ze sportovního a rekreačního využití na využití pro veřejnou výstavbu na louce „Na Hupech“ u vstupu do Modřanské rokle.

Piráti: Zastupitelstvo Prahy 12 zamítlo změnu územního plánu na louce Na Hupech
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Tisk na jednání zastupitelstva předložila Eva Tylová zastupitelka za Piráty, Zelené a LES a pirátská kandidátka na senátorku, která iniciovala petici a nesouhlas se změnou územního plánu na jednání zastupitelstva předložila. „Jsem ráda, že zastupitelé vyslyšeli žádost více než 1600 občanů, kteří petici podepsali a vyjádřili tak jednoznačně názor, že jedna z nejoblíbenějších rekreačních lokalit se nemá zastavět. Vzhledem k tomu, že z řad zastupitelů ODS zaznívaly výzvy, aby developer projekt přepracoval a znovu předložil, budeme ve sběru podpisů dále pokračovat,“ uvádí Tylová.

Developer chtěl u hranice s přírodní památkou postavit volnočasový areál se soukromou mateřskou a základní školou, gymnáziem, restaurací a dalšími volnočasovými zařízeními. Na jednání zastupitelstva se vyjádřil, že v přípravě projektu bude pokračovat.

Eva Tylová dodává. „Včera se v Senátu konal seminář k adaptaci na klimatické změny. Pro zlepšení mikroklimatu i snížení horka ve městech odborníci jednoznačně doporučovali v městech zachovat co nejvíce zeleně. Záchrana louky má tak význam nejen pro rekreaci, ale i pro mikroklima v Modřanech.“ 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…