Piráti Zlínského kraje zvolili čelní kandidáty pro sněmovní volby

19.01.2021 6:37

Po úspěšném zvolení lídra pirátské kandidátky do Poslanecké Sněmovny Františka Elfmarka si členové krajského fóra zvolili další kandidáty. Pirátskou dvojkou byl zvolen podnikatel Zdeněk Třos z Rožnova pod Radhoštěm a první trojku uzavřel Marek Houser z Uherského Hradiště.

Piráti Zlínského kraje zvolili čelní kandidáty pro sněmovní volby
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

František Elfmark je obhajující pirátský poslanec, člen výboru pro životní prostředí, kde se aktivně zabývá především legislativou v oblasti odpadů a recyklace (ZDE), ale také dbá o ochranu velkých šelem v souvislosti s návratem vlků do české krajiny. Kromě toho se aktivně věnuje velmi ožehavé kauze Bečva (ZDE) a proto je rád, že mu bude krýt záda rožnovák Zdeněk Třos. „Jsem potěšen, že se kolega zajímá o ochranu zvířat a lesa, a rád jej uvítám v některém z našich odborných týmů, kde se zabýváme nejenom životním prostředím,” říká František Elfmark.

Anketa

Mělo by být Lukašenkovu Bělorusku odňato pořádání letošního hokejového mistrovství světa ?

14%
86%
hlasovalo: 8445 lidí

Zdeněk Třos je krajským místopředsedou a spolumajitelem veganského bistra Mooi v Brně, které má i franšízovou pobočku v Praze. Jeho hlavním cílem bude dosáhnout lepší ochrany zvířat, dopadu živočišné výroby na životní prostředí, ale také se chce věnovat oblasti digitalizace nebo problematice Lesů ČR a kůrovce. „Děkuji za podporu krajského fóra, je to pro mě velká životní výzva a obrovská zodpovědnost. Čeká nás hodně práce a do kampaně půjdu s veškerým svým nasazením,” shrnul po svém zvolení Zdeněk Třos.

Stejně jako František Elfmark je i třetí pirátský kandidát Marek Houser z Uherského Hradiště. Jsem rád, že oba kandidáti pocházejí z různých koutů kraje. Jsou plní elánu a energie, a proto věřím, že naše společná kampaň bude mít velmi profesionální úroveň,” dodává poslanec Elfmark.

Marek Houser je předsedou Pirátů v Uherském Hradišti, pracuje v online magazínu Svět Androida. Kromě logické vazby na IT a digitalizaci se zaměřuje především na oblasti kultury a sportu, ve kterých se také aktivně pohybuje. „Předně chci poděkovat členské základně za důvěru, na kterou chci hned navázat se získáváním ještě větší důvěry i u voličů. Poctivá pirátská politika nese ovoce a letos máme velkou šanci společně změnit chaotické (ne)vedení naší země,” věří Marek Houser.

Členové krajského fóra si v následujících dnech zvolí zbytek krajské kandidáty, kteří následně obsadí dohodnutá místa podle koaliční smlouvy s hnutím STAN.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

16:05 Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakék…