Piráti dali stát do soudní exekuce kvůli poplatkům za technické normy

11.02.2016 18:35

Po rozsudku Nejvyššího správního soudu Městský soud v Praze nařídil dne 7. 9. 2015 Úřadu pro technickou normalizaci poskytnout technické normy ve stavebnictví Jakubu Michálkovi, předsedovi pirátských zastupitelů v Praze.

Piráti dali stát do soudní exekuce kvůli poplatkům za technické normy
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Úřad technické normy až na 4 výjimky neposkytl, ačkoliv mu to soud výslovně přikázal. Bezplatnost se vztahuje pouze na oblast stavebnictví, kde ji nařizuje stavební zákon.

"Protože se chceme domoci respektování rozsudku, požádali jsme dnes o nařízení výkonu rozhodnutí soudem, tedy o soudní exekuci. Navrhujeme, aby soud odpírané normy úřadu odebral a pokud to Úřad neumožní, aby ho k tomu soud donutil opakovanými pokutami. Pro normy tedy půjdou přímo vykonavatelé soudu. Za nezákonnost jednoznačně zodpovídá ministr Mládek (ČSSD), který nezákonným zpoplatněním technických norem připravil každého stavaře o tisíce korun," říká Jakub Michálek.

Ministr Mládek nyní navíc ve sněmovně prosadil přílepek, který má technické normy ve stavebnictví opět zpoplatnit. Piráti se pokusí tuto změnu zarazit v Senátu. Změna zákona každopádně neplatí do minulosti, na vykonatelnosti rozhodnutí se tedy nic nezmění ani pozdější změna zákona.

Dokumenty:

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Vláda jen straší, nic trvalého po ní ale nezůstane

9:15 SOCDEM: Vláda jen straší, nic trvalého po ní ale nezůstane

„Nic dlouhodobého po dnešní vládě nezůstane. Vládne proti všem, tak se dá čekat, že příští kabinet v…