Piráti vybrali nominanta do Rady ČTK

13.02.2018 21:20

Pirátská strana na základě otevřeného výběrového řízení vybrala nominanta do Rady ČTK. Stal se jím Jiří Táborský, který komisi přesvědčil svými zkušenostmi a vhledem do problematiky. Vybraný kandidát má mimo jiných i novinářské zkušenosti, pracoval na pozici analytika pro Úřad vlády ČR a naposledy byl tiskovým mluvčím.

Piráti vybrali nominanta do Rady ČTK
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Na otevřeném výběrovém řízení, které Piráti při poslaneckých nominacích do rad prosazují jako jediná strana, se podílel i poslanecký klub STAN. Vedle Tomáše Martínka, poslance Pirátů a předsedy nominačního týmu, zasedla ve výběrové komisi i poslankyně STAN Věra Kovářová, mediální experti Karolína Sadílková a David Smoljak. Do výběrového řízení se přihlásilo celkem 11 zájemců, které komise hodnotila na základě předem stanovených kritérií.

Tomáš Martínek k výběru kandidáta uvedl: „Věřím, že se nám podařilo vybrat vhodného kandidáta na členství v Radě ČTK, který by měl hájit objektivitu a nestrannost zpravodajství i před dezinformačními vlivy. Zároveň by měl přispět svým ekonomickým nadhledem. Byli bychom rádi, kdyby se naším postupem otevřeného výběrového řízení inspirovaly i ostatní politické strany."

Poslanecká sněmovna bude v tajné volbě volit tři nové členy do sedmičlenného orgánu. Členy rady volí sněmovna na dobu 5 let. Čtyři současní členové byli nominovaní poslaneckými kluby ANO, ČSSD, ODS a KDU-ČSL v minulém volebním období. Pirátská strana proto usiluje o prosazení svého nominanta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.