Plamínková (STAN): Hlavní město získalo dotaci na podporu kompostování

30.05.2018 20:17

Praha získala od Ministerstva životního prostředí dotaci ve výši 5 971 471 Kč na podporu kompostování na svém území. Z vlastního rozpočtu k ní hlavní město přidá 1 053 789 Kč. Za tyto prostředky Praha pořídí celkem 1 750 kusů kompostérů, které na základě smlouvy o výpůjčce zapůjčí k využití občanům.

Plamínková (STAN): Hlavní město získalo dotaci na podporu kompostování
Foto: STAN
Popisek: Jana Plamínková

Cílem projektu je snížení objemu biologicky rozložitelných odpadů, zejména odpadů ze zeleně, na území hlavního města. Pražané nebudou muset materiál, která je dále využitelný, odkládat do nádob na odpady a tím dojde ke snížení celkového objemu odpadu v Praze. Součástí projektu je i osvětová kampaň, která má za cíl informovat Pražany o možnostech domácího kompostování a dalšího využití kompostu.

„Projekt umožní občanům Prahy ekologickým a přitom jednoduchým způsobem zpracovávat biologicky rozložitelný odpad ze svých zahrádek přímo na místě,“ uvedla radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…