Plamínková (STAN): Nebezpečné skály v Divoké Šárce odstraní horolezci

07.09.2015 21:51

„Nebezpečný stav skalních bloků na jaře letošního roku potvrdily dva geologické posudky. Práce podle zpracovaného projektu předpokládají odstranění asi 380 m3 kamene z jižní skalní stěny soutěsky, a to převážně horolezeckým způsobem," vysvětlila radní Jana Plamínková.

Plamínková (STAN): Nebezpečné skály v Divoké Šárce odstraní horolezci
Foto: starostove-nezavisli.cz
Popisek: Jana Plamínková (STAN)

Práce zajistí specializovaná firma STRIX Chomutov, a.s., za cenu 1 652 000,- Kč, náklady budou plně hrazeny z rozpočtu Odboru ochrany prostředí Magistrátu hl. m. Prahy. Odstraněné kameny budou odvezeny z prostoru Divoké Šárky na deponii a následně budou využity při údržbě pražských vodních toků a nádrží.

V souvislosti s pracemi v blízkosti cesty bude od 14. září 2015 uzavřen průchod soutěskou, a to v pracovních dnech od cca 8:00 do 17:00 hodin. Po ukončení prací v pracovních dnech a po celé víkendy bude průchod po cestě soutěskou otevřen.

Podle předpokladu by měly být práce provedeny do přibližně tří týdnů. Dočasné omezení průchodnosti soutěskou je nezbytné pro bezpečné provedení prací s cílem stabilizovat dlouhodobě narušený a nebezpečný úsek této krásné přírodní lokality Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.