Pojezný (KSČM): Umění včas odejít

09.06.2017 12:30

Každý z nás zvažuje, kdy ukončit svou profesní kariéru. Toto rozhodnutí je i v běžném životě velmi podstatné. Události posledních týdnů a měsíců jsou totiž přesným obrazem odcházení-neodcházení, odvolání-neodvolání.

Pojezný (KSČM): Umění včas odejít
Foto: kscm.cz
Popisek: Poslanec KSČM Ivo Pojezný

Na povrch vyskočily spekulace, že premiér se chystá odvolat svého politického rivala Andreje Babiše z vlády. To by nesměl být Andrej Babiš, aby nevyužil situace a nespustil razantní kampaň, že jej chtějí některé politické strany umlčet a odstranit z politiky. Jako jeden z mediálních magnátů to má snadné. A při jeho finanční situaci není problém doslova zavalit republiku reklamními billboardy. Reakce Bohuslava Sobotky na sebe nenechala dlouho čekat. Prý nechce z vicepremiéra udělat mučedníka, a tak nabídl vlastní rezignaci. 

Ne právě povedená komedie však nekončí. Premiér si svou rezignaci rozmyslel a na Hrad přeci jen poslal odvolání Andreje Babiše. Prezident chvíli přemýšlel a v důsledku nerozhodnosti premiéra ponechal všem aktérům čas na rozmyšlenou. K odvolání Babiše došlo a jedna komedie tedy končí. 

Abychom se všichni příliš nenudili, objevila se další kauza, tentokrát v rámci sportu na ministerstvu školství a dalších místech. Náměstkyně ministryně skončila ve vazbě a ministryně Valachová se rozhodla, že podá demisi, aby nadále nepoškozovala již tak dost pošramocenou pověst ČSSD. Jak je pak u vrcholných politiků zvykem, přeci jen by svou práci chtěla dodělat a opět tedy můžeme sledovat odcházení-neodcházení jedné z politických špiček. 

Co dodat, o dokončování práce na ministerstvu školství slýchám už dlouhá léta. Mnohé tzv. dokončené kroky jsem jako kantor sám pozoroval a viděl jejich uvedení do praxe. Věřte, že ve většině případů bych byl radši, kdyby převratné změny dokončeny nebyly. Stále přicházejí nové reformy, které rozhodně nepomáhají ani kantorům ani dětem, natož našemu školství.
T

yto nechutné šarády, které v poslední době registrujeme, ať už na vládní či ministerské úrovni, způsobují jediné, lidé přestávají politikům věřit. Při nadcházejících podzimních volbách do Poslanecké sněmovny budeme všichni rozhodovat, jakou cestou se bude naše republika ubírat. A to je jeden z velkých důvodů, abychom zapřemýšleli, komu dáme svůj hlas a kteří z budoucích politiků budou opravdu hájit zájmy občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.