Pojezný (SPD): Elektronická evidence příjmů a výdajů osob nepodnikajících

19.11.2019 14:35

Jelikož došlo k úspěšnému zavedení EET a sociální nepokoje ze strany podnikatelů nebyly významného charakteru, je čas přistoupit k další vlně elektronické kontroly občanů ČR a pokusit se zcela vymýtit nejen černou, ale i šedou ekonomiku.

Pojezný (SPD): Elektronická evidence příjmů a výdajů osob nepodnikajících
Foto: PSP
Popisek: Vítězslav Pojezný

Tato další vlna bude opět rozdělena na jednotlivé etapy:

  1.  V první etapě bude evidence pro všechny občany pracující ve výrobě a ve službách (zedníci, automechanici, kadeřnice, číšníci, uklízečky, zahradníci atd.)
  2. Ve druhé etapě bude evidence zavedena na všechny ostatní profese.
  3. Třetí etapa bude povinna pro všechny ostatní (nezaměstnaní, invalidé, rodiče na mateřské atd.)

Důvodová zpráva: Jelikož „všeci kradnů“ a zaměstnanci si bez živnostenského oprávnění přivydělávají, přichází státní rozpočet díky těmto melouchům o miliardy do státního rozpočtu.

Ministryně financí jasně doložila, že většina obyvatel nedosahuje ani průměrné mzdy a je matematicky nemožné, aby občané bez černých zdrojů přežili. Tyto černé zdroje se musí zdanit, aby bylo dosaženo spravedlnosti.

Vláda a ministerstvo ubezpečuje všechny občany, že miliardy z takto vybraných daní budou použity pro dobro a rozkvět ČR (jako vždy).

Technické podmínky:

  1. Každý občan bude povinen si zřídit centrální online účet pro veškeré své příjmy a tento účet bude registrován finančním úřadem a bude kontrolováno, zda příjmy odpovídají pracovním smlouvám a odvodům ze strany zaměstnavatele.
  2. Každý občan si stáhne aplikaci výdajů schválenou ministerstvem financí, kde bude povinen online zaznamenávat veškeré své výdaje. Do přiznání tohoto výdaje občan zaznamená kód z obdržené účtenky od obchodníka. Tímto bude křížová kontrola všech finančních operací zaznamenána a podvodníci budou odhaleni. Každý výdaj bude občan povinen online odeslat na finanční úřad a vygenerovaný kód předat obchodníkovi, který bude moci tento kód zadat do účtenkové loterie.
  3. Pokud občan nezaznamená výdaje online, nebo je zaznamená chybně (pravidla budou platná stejně jako pro EET), vystavuje se pokutám dle EET.

Upozorňujeme občany, že pokud výdaje překročí doložené příjmy, bude zahájeno správní řízení, občan dostane pokutu, rozdíl se dodaní a pokud budou výdaje převyšovat příjmy o více než 10%, bude s občanem zahájeno trestní řízení.

Věříme, že občané tuto elektronickou kontrolu uvítají, stejně jako vítají potírání podnikatelů prostřednictvím EET. Věříme, že osobní svoboda nemůže být nadřazena finančním zájmům státu a kdo tvrdí opak je extrémista, který vede lživou kampaň a naše ministerstvo pro předsudečnou nenávist s ním rychle zatočí, nebo na něj zaklekneme jinak.

Doufám, že výše uvedená  FIKCE (prozatím) nikoho příliš nevyděsila, neboť tato fikce nemá být poplašnou zprávou, nýbrž jakýmsi mementem, že osobní svoboda je stejně vzácná, jako svoboda slova.

Každý občan má právo se svobodně vyjádřit a každý občan musí mít právo svobodného rozhodnutí, zda bude dobrý, poctivý a čestný.

Veškeré preventivní sledování občanů je jen elektronická klec a je to stejné, jako sledovací náramek pro odsouzeného, který má domácí vězení. Zákony naší země se dodržovat musí, ale kolektivní vina a preventivní trest pro všechny je nepřijatelný.

Stát má a měl veškeré instrumenty k potírání podvodníků, nepoctivců a zločinců, není proto správné ve jménu „dobra“ uvalit vězení na všechny.

K napsání této fikce mne vedla debata 17. 11. s účastníky letošní pietní akce k uctění boje za svobodu, kde mnozí odpor k EET považují za přiznání toho, že je podnikatel zloděj. Mnozí považují pouze svůj názor za hodný svobodného prezentování a ostatní jsou extrémistické vhodní k umlčení.

Vážení spoluobčané, svoboda je jen jedna a je pro všechny, nebo není vůbec.
Elektronická klec je také klec!

(převzato z Profilu)

Vítězslav Pojezný

  • SPD
  • Předseda Oblastního klubu SPD Praha 5
  • mimo zastupitelskou funkci

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.