Pokorná Jermanová (ANO): Pětikoalice prošvihla další šanci

03.06.2022 12:59 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k zákonu o vstupu a dovozu některých kulturních statků na celní území Evropské unie

Pokorná Jermanová (ANO): Pětikoalice prošvihla další šanci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Vládní poslanci opět zaspali a nestihli doběhnout na hlasování. Paradoxní je, že šlo o zákon, na kterém je shoda napříč koalicí i opozicí, přesto budou mít na ministerstvu kultury opět těžkou noc. Ministr Baxa se nedokázal domluvit se svými koaličními partnery a pohlídat si jejich účast při důležitém hlasování.

V návrhu zákona jde o záchranu uměleckých předmětů, které nelegálně zmizely nejen z ČR, ale i z jiných zemí. Kulturní dědictví má velký význam pro uchování národní identity a je nutné ho chránit jako odkaz budoucím generacím. Předloha se týká možnosti zadržení odcizených předmětů, zacházení s nimi a postupu pří jejich vrácení.

Zkrácené lhůty pro projednávání tohoto návrhu jsem podpořila, protože jde o důležitý zákon, ale ani to nestačilo. Vládní koalice si možnost urychlení pohřbila sama. Předloha ležela zbytečně půl roku ve sněmovně a nyní pětikoalice prošvihla další šanci. Někdy se člověk nestačí divit, co všechno současná vláda dokáže zazdít bez cizího přičinění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…