Polčák (STAN): Seznam Zprávy účelově manipulují s výší odměny za práci pro obce u Vrbětic

25.03.2022 8:36 | Tisková zpráva

Server Seznam Zprávy nepravdivě uvedl, že odměna za hodinu práce při poskytování právních služeb obcím zasaženým výbuchem ve Vrběticích byla téměř 47 tisíc korun. Je to uměle vytvořený nesmysl a toto manipulativní tvrzení jednoznačně odmítám.

Polčák (STAN): Seznam Zprávy účelově manipulují s výší odměny za práci pro obce u Vrbětic
Foto: JoK
Popisek: Stanislav Polčák

Redaktoři v článku účelově vypočítávají jakousi hodinovou odměnu pouze na základě jednoho okruhu již poskytnutých právních služeb, a to navíc jen na základě mého výkazu práce. Zcela opomíjejí práci mých dalších kolegů, která je v celkové sumě obsažena, a také další dva okruhy dále poskytovaných služeb, které vyplývají ze smlouvy a s nimiž celková částka už také počítá.

Smlouva uvádí, že: „Advokát se zavazuje v rámci shora sjednané odměny poskytovat Klientovi a občanům, které Klient takto písemně Advokátovi označí ve lhůtě do 31. 7. 2022, další právní služby…, a to:

  • právní poradenství občanům, kteří na jednorázové odškodnění nedosáhnou z důvodů vymezení zákonných podmínek kritérií nároku (viz zákon č. 324/2021 Sb.)
  • právní poradenství Klientovi při administraci veřejných zakázek v souvislosti s užitím vyplaceného odškodnění Klientovi.“

Anketa

Má NATO vyslat na Ukrajinu mírové sbory?

2%
97%
hlasovalo: 26654 lidí

Jedná se o téměř 300 občanů a řešení jejich individuálních nároků, tito občané nebudou za poskytnuté služby nic platit. Administrované veřejné zakázky mohou dosáhnout až výše 309 mil. Kč, i tato práce měla být obsažena v poskytnuté odměně. Obce tedy měly hradit (a jen v případě úspěšného nároku na odškodnění) pouze jednu odměnu za všechny tři výše uvedené okruhy právních služeb, z nichž dva stále probíhají a podílí se na nich hned několik specialistů z advokátní kanceláře.

Kdybychom v konečném součtu vypočetli odměnu za hodinu práce za všechny tři oblasti právních služeb a při zapojení všech spolupracovníků, byla by částka zásadním způsobem nižší, a to řádově.

Tvrzení Seznam Zpráv má podobnou logiku, jako kdybyste cenu za nový dům rozpočítali jen do času, které nad návrhy strávil architekt, ale zapomněli už na práci všech řemeslníků a také stavební materiál. Nedovedu si představit, že by někdo takto očividnou věc pominul omylem. Pokládám to za účelovou pomluvu, proti které se budu bránit všemi právními kroky.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…