Popov (TOP 09): Strach jako nástroj moci

25.01.2016 20:12

Politici neslouží svým zájmům, ale zájmům všech občanů! Jejich prací je svojí činností nalézat erudovaná řešení a uskutečňovat je v co nejširší shodě! Proč tomu tak v současnosti není?

Popov (TOP 09): Strach jako nástroj moci
Foto: TOP 09
Popisek: Simeon Popov

Dovolím si tvrdit, že jsme v současnosti svědky největšího a nejhlubšího průniku korupce v ČR za posledních 26 let. Korupce se rozšířila a dokonce zlegalizovala! Aby to tak nebylo vidět, tak se šíří strach, lže se, odvádí se pozornost! A co občané ČR? Určitá skupina se chová zbaběle nebo min. iracionálně. Určité problémy nejsou jednoduché a nelze najít na ně rychlé a jednoduché řešení. Nejhorší, co může znamenat fatální a ireparabilní omyl na obou stranách, jsou rychlé soudy bez dostatku informací a chladného (bez-emočního) hodnocení!

Někteří naši politici jsou nebezpeční (někoho hned napadne jméno Andrej Babiš nebo Miloš Zeman)! Být opatrný v azylové otázce (masové migraci) je zcela zajisté správné, ale nikoli formou šíření poplašných zpráv, polopravd či lží (vědomě nebo i nevědomě). Primárním úkolem vlády, poslanců ale i všech politiků je hledat řešení, správné řešení vybrat, v co nejširším politickém spektru domluvit a realizovat jej. Čeho jsme min. rok svědky? Absurdní polarizace, politici se obviňují jak u nás, tak vzájemně na půdě Evropského parlamentu (EP). EU jako organizace (společenství) je OK, ale pouze někteří politici by tam neměli být! Problémy se tedy neřeší, pouze dochází k politickým půtkám o voličskou přízeň! To se nám všem může šeredně vymstít ... už zítra!

Azylanti nejsou pouze problémem Evropy! Primárně by bylo řešením (obecně diskutované) lépe vynucovat dodržování dohod o obchodu se zbraněmi, resp. zákazy, pak je nutná jednotná a koordinovaná pomoc ekonomická a zajištění vzdělávání na postižených územích, pomoc při budování infrastruktury, zřídit kontrolní body na vstupních hranicích (ještě před vstupem do EU), zrychlit vyřizování žádostí o statut azylanta, důraznější restrikce a represe vůči převaděčům, omezit tajné vměšování do národní politiky problematických států, ukončit politikaření jehož jediným cílem je zvýšení volebních preferencí, důsledněji vymáhat dodržování národních zákonů v případě některých migrantů apod. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.