Popov (TOP 09): Zákon o prokazování původu majetku

14.02.2015 16:44

Na koho má ve skutečnosti dopadnout tento právní předpis? Doopravdy jde o lepší výběr daní a potírání hospodářské kriminality?

Popov (TOP 09): Zákon o prokazování původu majetku
Foto: TOP 09
Popisek: Simeon Popov

Tady bych si dovolil doplnit a i rozšířit úvahy, kam to vše spěje.

K tomu je nutné uvést, že pokud by zákon byl minulý týden prošel, dle mého názoru, by postačilo, aby orgány činné v trestním řízení "nějak" prokázaly, že podezřelá osoba pravděpodobně získala určitý majetek nelegálním způsobem, tj. by se vyšetřované osobě nepodařilo prokázat legální nabytí jmění, a to za posledních např. 15 let, pak by jednoduše o majetek přišel, došlo by k zabavení. Obdobné platí i kontrolních úřady pro výběr daní (finanční úřady), stačí podezření, nedoložení potřebnými důkazy a bude vyměřena sankce. Trestní řízení by pak trvalo léta a podezřelý (zde nikoli obviněný, obžalovaný nebo dokonce odsouzený) by neměl nic, resp. by nemohl disponovat svým majetkem, čímž by inkvizičně byl perzekvován, šikanován a ponižován.

Co by tedy mohlo být skutečným cílem takového zákona?

Předseda hnutí ANO ovládá strategické státní firmy. Má pod kontrolou finance státu a znační vliv na legislativní procesy, nyní má zcela pod kontrolou Ministerstvo spravedlnosti ČR, což je krůček k ovládnutí Policie ČR, státního zastupitelství a soudů. Bude-li tedy proces rozšiřování neomezeného vlivu dokončen a budou-li schváleny potřebné zákony, pak bude absolutně stačit, aby shůry někdo nařídil, kdo se má prošetřovat a kdo má prokazovat původ svého majetku a mašinerie dokonale naolejovaného stroje (finanční úřady a orgány činné v trestním řízení) dotčené osobě na mnoho let znepříjemní život, ne-li zničí. Což o to, že se nakonec možná prokáže nevina. Presumpce se otočí, bude platit v tomto případě presumpce viny (protiústavně, i když Ústava ČR může byt změněna, vše se dá zařídit). Nepohodlný oponent, konkurent (politický či v podnikání) se tímto odstraní šmahnutím čarovného proutku. Co mi to jen připomíná? ANO, léta po 48´ nebo spíše procesy let padesátých! Totalitu, tyranii, diktaturu.

Já říkám NE!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.