Poslanci ANO zasedli ve výborech europarlamentu

03.07.2014 20:59

Čtveřice zástupců hnutí ANO, která byla v květnu zvolena do Evropského parlamentu, má už svá místa v tamních výborech.

Poslanci ANO zasedli ve výborech europarlamentu
Foto: Radim Panenka
Popisek: Evropský parlament ve Štrasburku

Dita Charanzová, která se ochraně trhu EU věnovala i v předvolební kampani, bude pracovat ve významném výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitelů, je také náhradnicí ve výboru pro mezinárodní obchod. „Náhradník“ má ve výborech stejné pravomoci jako člen, může navrhovat zákony, diskutovat, pouze nemá hlasovací právo, pokud někoho chybějícího ve výboru nezastupuje.

Martina Dlabajová je nominována jako místopředsedkyně výboru pro rozpočtovou kontrolu, hlasování proběhne v pondělí 7. července. Výbor pro rozpočtovou kontrolu má na starosti rozpočet Unie, čerpání evropských fondů a efektivitu financování celé Unie. Dlabajová je dále členkou výboru pro zaměstnanost a sociální věci a náhradnicí výboru pro dopravu a cestovní ruch.

Petr Ježek  se stal členem hospodářského a měnového výboru a náhradníkem ve výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci. Byl také zvolen vedoucím delegace pro vztahy mezi EU a Japonskem, na starosti bude mít především jednání o volném obchodu Japonska s Unií.

Pavel Telička bude pracovat ve výboru pro dopravu a cestovní ruch a je náhradníkem výboru pro průmysl, výzkum a energetiku. Poslanci si rozdělili výbory v rámci frakce ALDE, jíž jsou zástupci hnutí ANO součástí. Pevel Telička má jako druhý místopředseda ALDE na starosti dvě ze tří těchto pracovních skupin, bude mít tedy přehled o dění téměř ve všech výborech, aby mohl koordinovat přípravu ALDE na zasedání pléna . 

Hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošarová (SPD): Jedno smutné výročí

10:04 Pošarová (SPD): Jedno smutné výročí

Zítra uplyne 20 let od vstupu CR do Evropské unie (EU), o kterém tehdy rozhodla necelá polovina oprá…