Pospíšil (TOP 09): Masarykovská demokracie začíná být plíživě likvidována

26.02.2018 13:21

Komentář na facebookovém profilu k poúnorové historii.

Pospíšil (TOP 09): Masarykovská demokracie začíná být plíživě likvidována
Foto: TV Prima
Popisek: Jiří Pospíšil hostem Partie na TV Prima

"Musím zdůraznit, že náš stav po znárodnění jsme pokládali za dočasný, neboť se tehdy všeobecně věřilo, že ten abnormální stav po únoru 1948 je záležitost jen krátké doby, neboť náš národ s tradicí demokracie dlouho nebude trpět totalitářství cizího typu."

Tyto řádky si zapsal po komunistickém převratu v osmačtyřicátém roce do svého deníku dědeček pana Filipa Douška, poté, co mu komunisté znárodnili malou firmu, kterou léta budoval a vzápětí ho odsoudili ve fingovaném soudním procesu.

Pro mě jsou ta slova varováním. Nemyslím si, že nám zítra hrozí nový únor 1948, ale považuji za svou povinnost vystupovat proti salámové metodě, s níž začíná být naše masarykovská demokracie plíživě likvidována. Jsou to požadavky na zrušení Senátu, plány na referenda, ve kterých může být na základě jedné poplašné či dezinformační zprávy odhlasováno cokoliv, a v poslední době i nápady prezidenta Zemana na zrušení nezávislosti veřejnoprávní televize.

Ten "abnormální stav" totiž nakonec trval čtyřicet let, během kterých jsme tu měli 200 000 politických vězňů, sovětské poradce a vojska a nakonec zruinovanou ekonomiku země.

Nesmíme to nikdy znovu dopustit!

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…