Pospíšil (TOP 09): Všichni víme, že Praha nefunguje. Musíme hledat pozitivní řešení

21.04.2018 20:21

Vzdělávání, doprava a životní prostředí – to byla témata, nad kterými dnes diskutovalo více než šest desítek účastníků Pražské programové konference TOP 09. Členy a budoucí kandidáty přišel informovat o strategii a cílech letošních komunálních voleb také předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

Pospíšil (TOP 09): Všichni víme, že Praha nefunguje. Musíme hledat pozitivní řešení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

„Naším cílem není lacině kritizovat nynější vedení pražské radnice. Všichni víme, že v současnosti Praha nefunguje. A my musíme hledat pozitivní řešení, jak tuhle situaci změnit. Takový program my tu právě připravujeme,“ řekl Jiří Pospíšil.

Lidé diskutovali ve třech zájmových blocích podle svých preferencí. Nejdůležitější vize v oblasti školství a vzdělávání nastínil senátor a ředitel Gymnázia Jana Keplera Jiří Růžička. Účastníci tohoto tematického bloku debatovali především o tom, jakým způsobem zlepšit stávající stav výuky.

„Jedním z bodů je například podpora všeobecného vzdělávání - měli bychom posilovat hlavně komunikační dovednosti, jazykové schopnosti a výuku informačních technologií i na odborných školách. To je to, co v programu preferujeme,“ řekl senátor Jiří Růžička.

Nárůst automobilů, motorizace a hustá doprava v hlavním městě byly tématy pro starostu městské části Praha-Libuš Jiřího Koubka a pražského zastupitele Jiřího Nouzu. O plánu dostavby městského okruhu a jeho problémech měly zájem diskutovat zhruba tři desítky lidí. Příklad dobré praxe konceptu Smart Cities představil host konference místostarosta Písku Josef Knot.

Ekologická témata jako například podporu sběru tříděného odpadu nebo ochranu přírodních oblastí v Praze nabídl k diskusi expert na životní prostředí a zastupitel Prahy 6 Jakub Hruška. „ Musíme chránit mnohé lokality v Praze, například obora Hvězda je velmi cenná lesní oblast. Jsou v ní cenné staré stromy, vzácné rostliny a brouci, Je potřeba se daleko více zabývat tím, jakým způsobem se o toto území starat.“ shodl se Jakub Hruška s diskutéry svého bloku.

Pražští členové TOP 09 během sobotní konference také projednali detaily volebního programu strany a dokončili přípravy na kampaň. „V pražské TOP 09 máme stovky lidí, kteří jsou odborníky v určitých oblastech a právě tato programová konference je jedním ze způsobů, jak je zapojíme. My jsme hrdí, že jsme strana, která je založená na programu a ne pouhých marketingových heslech,“ řekl předseda pražské TOP 09 Jakub Lepš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.