Pošvář (Piráti): Klimatická krize

27.04.2020 19:43

Při krizi koronavirové o sobě dává vědět krize klimatická. Máme problémy na polích, hrozí usychání stromů, nastal velmi suchý duben.

Pošvář (Piráti): Klimatická krize
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Jan Pošvář (Piráti)

Vláda v čele s ministrem Tomanem opakovaně zdůrazňuje nutnost výstavby přehrad. Upozorňuji, že jednak vláda nestihne postavit ani jednu přehradu, pak nejsou rozhodně žádným spásným řešením. Revitalizovat toky a vytvořit několik nových mokřadů, tůněk a dalších nástrojů pro zadržení vody přímo v krajině je rychlejší, mnohonásobně levnější a efektivnější. Vláda by se mohla inspirovat například u modelu Zdoňov ze spolku Živá voda, který navrací vodu do vysušené krajiny.

Sucho se netýká jenom zemědělců, dopadá i na naše zahrádky a městskou zeleň. Jsem velice rád, že Zdeněk Hřib - primátor Prahy to vidí stejně. Na právě začínající rekonstrukci Václavského náměstí budou vysazeny další stromy a vybudovány nádrže na záchyt dešťové vody.

Ta se bude využívat k zalévání stromů. Význam zahrádkářských koloniích roste úměrně s oběma krizemi. Povedlo se mi spolu s kolegy po více než deseti letech vyřešit otázku zahrádkářského zákona. Zákon postupuje do druhého čtení a je to jen otázka několika málo týdnů, kdy by se mělo vše uzavřít ve třetím čtení.

Tak držte palce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …