Pražští nezávislí: Zneužívání důvěry mladých členů v nových stranách nám připadá nevhodné

14.01.2016 4:25

Vyjádření k současnému vyjednávání o koalici na pražském magistrátu, které médiím zaslal Tomáš Hudeček, předseda klubu Nezávislí Zastupitelstva hlavního města Prahy:

Pražští nezávislí: Zneužívání důvěry mladých členů v nových stranách nám připadá nevhodné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

My, členové klubu Nezávislí, odmítáme pokračovat v dalším vytváření dojmu vyjednávání o nové pražské koalici, neférovém jednání vůči voličům a vůči klubům pirátů a Straně zelených. Zneužívání důvěry zejména mladých členů v nových stranách, se kterými v konečném důsledku vlastně nechce nikdo spolupracovat, nám nepřipadá vhodné. Nemáme pocit, že správa Prahy je něco, co lze politikařením dostatečně nahradit.

Nejsme vůbec spokojeni se současným, dnes již 2 měsíce nefunkčním složením Rady hlavního města Prahy pod vedením paní Krnáčové. Její výměnu i obměnu dalších radních jsme již dlouho připraveni podpořit, ne však výměnou za to, že se z nefunkční troj až pěti koalice o původní většině jednoho hlasu stane jiná nefunkční pěti až sedmi koalice o většině dvou či tří hlasů.

Stabilitu a odpovědnou správu Prahy může zajistit pouze dohoda stran s početnými kluby zastupitelů. Na takové správě Prahy jsme ochotni aktivně spolupracovat.

Klub Nezávislí Zastupitelstva hlavního města Prahy

RNDr. Tomáš Hudeček, Ph.D.

Ing. Milan Růžička

Ing. Eva Vorlíčková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.