Premiér Andrej Babiš jednal se starostou Innsbrucku a přednášel studentům

17.10.2018 18:23

Předseda vlády Andrej Babiš navštívil ve středu 17. října 2018 tyrolskou metropoli Innsbruck, kde se setkal s primátorem města Georgem Willim.

Premiér Andrej Babiš jednal se starostou Innsbrucku a přednášel studentům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády Andrej Babiš

Společně jednali o česko-rakouských vztazích z hlediska hospodářské a politické spolupráce. V rámci pracovní návštěvy města vystoupil premiér také s přednáškou na podnikatelské univerzitě Management Centre Innsbruck na téma Podnikání a politika.

Během jednání hovořil premiér Babiš s primátorem Willim především o rozvoji česko-rakouských vztahů včetně kontaktů s jednotlivými spolkovými zeměmi a o možnostech prohloubení hospodářské spolupráce mezi Českou republikou a Rakouskem. Tématem diskuse byly také úspěchy řady českých firem, kterým se podařilo v Tyrolsku realizovat několik úspěšných investic anebo vynikající spolupráce v cestovním ruchu. Čeští turisté totiž patří do první desítky návštěvnosti Tyrolska.

Po návštěvě Innsbrucku odletěl premiér Babiš do Bruselu, kde ho čeká třídenní program jednání Evropské rady a účast na 12. summitu hlav států a vlád členských zemí společenství Asia-Europe Meeting (ASEM).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…