Premiér Babiš: ČR je první země v EU, která povolila používání 6. dávky

04.01.2021 12:13

Komentář na facebookovém profilu k vyžívání šesté dávky očkování

Premiér Babiš: ČR je první země v EU, která povolila používání 6. dávky
Foto: Facebookový profil Andreje Babiše
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO)

Všechny vás zdravím, chci vám říct důležitou věc o 6. dávce z lahvičky a ukázat tohle video:

 

Jak možná víte, začalo to informací od ředitele Ústřední vojenská nemocnice a jeho kolegů, kteří mě už 28. 12. informovali, že z lahvičky běžně natáhnou namísto pěti dávek vakcíny plných šest dávek, a že Izrael a americká FDA, čili Úřad pro kontrolu potravin a léčiv, to už dávno schválili.

Začal jsem hned konat. Kontaktoval jsem předsedkyni Evropské komise Ursulu von der Leyen a kancléřku Angelu Merkelovou, která měla do konce roku 2020 předsednictví, a požádal jsem, aby se EU zachovala stejně jako Izrael a Spojené státy.

Anketa

Líbí se vám současné české filmy?

4%
82%
hlasovalo: 13381 lidí

Než se tak stane, tak naše české Ministerstvo zdravotnictví už 29. 12. v 19:30 oficiálně povolilo, že se na našem území může používat 6. dávka.

Tato 6. dávka je absolutně bezpečná, úplně v pohodě, a to vidíte na přiloženém videu. Má 9 minut, tak se na něj podívejte. Točili jsme ho v ÚVN 30. prosince.

Co to znamená? Hodně. Z těch téměř 8 milionů dávek, které jsme objednali od Pfizeru, by mohlo být až 9,6 milionu dávek. Plánovaných 326.625 vakcín na leden by se mělo díky 6. dávce navýšit o 65.325 vakcín, pokud to budou dělat šikovní lékaři a sestřičky. Což budou. Máme skvělé lékaře a sestry, takže celkově to v lednu bude 391.950 dávek vakcíny.

A samozřejmě jsem rád, že ČR je první země v EU, která povolila používání 6. dávky. Povolení platí od 30. 12. včetně a platnost je zatím do 31. 3. 2021.

Jinak znovu upozorňuju všechny, kdo mi píší a ptají se na Izrael, Spojené státy nebo Velkou Británii, že Česká republika si stejně jako všechny země EU objednává všech 5 druhů vakcín od EU a ta je dodává všem zemím EU. Jak víte, tak Izrael ani Spojené státy a už ani Velká Británie NEJSOU v EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Kurdové už to ví, Ukrajinci na to přicházejí. Nás to zatím stojí „jenom" peníze

18:14 Dostál (Stačilo!): Kurdové už to ví, Ukrajinci na to přicházejí. Nás to zatím stojí „jenom" peníze

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.