Premiér Babiš: Izrael je lídr v technologiích. Je to náš tradiční partner

10.03.2021 7:35

Předseda vlády České republiky Andrej Babiš bude v rámci návštěvy Izraele jednat s předsedou vlády Izraele Benjaminem Netanjahuem o očkovací strategii, výrobě vakcín a zkušenostech s vakcinací občanů.

Premiér Babiš: Izrael je lídr v technologiích. Je to náš tradiční partner
Foto: Facebook
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Návštěva premiéra Babiše navazuje na návštěvu premiérů Rakouska a Dánska, se kterými je Česká republika ve společné skupině Early Openers. Andrej Babiš bude jednat o naší eventuální účasti ve společném fondu, který by měl podporovat výrobu vakcín a experimentálních léků.

„Izrael je lídr v technologiích. Je to náš tradiční partner. Komunikujeme nejen v rámci pandemie. Myslím si, že to bude velice užitečná návštěva. Izrael je nyní světovým lídrem v očkování. Pro nás jsou důležité i jejich zkušenosti. Navštívím velké očkovací centrum. Budu také přítomen otevření našeho konzulátu v Jeruzalémě,“ uvedl premiér Babiš k nadcházející cestě.

Spolu s předsedou vlády České republiky do Izraele letí čeští vědci, kteří se tam setkají s významnými izraelskými osobnostmi, které vyvinuly experimentální lék, který funguje formou inhalace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

7:17 Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenzurním praktikám stran vládnoucí pětikoalice