Premiér Babiš: Navýšili jsme platy o 7 miliard korun

08.11.2018 19:00

Premiér Andrej Babiš zahájil konferenci Zdravotnictví 2019.

Premiér Babiš: Navýšili jsme platy o 7 miliard korun
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

Předseda vlády Babiš se zúčastnil ve čtvrtek 8. listopadu 2018 konference Zdravotnictví 2019. Zdůraznil, že české zdravotnictví považuje za velmi kvalitní a na vysoké odborné úrovni, a to jak personálně, tak co se týče technického zázemí.

Před zahájením konference se předseda vlády Andrej Babiš zúčastnil tiskové konference spolu s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem a prezidentem Unie zaměstnavatelských svazů Jiřím Horeckým. Hlavními tématy byl systém úhrad v roce 2019, nedostatek lékařů a sester a plýtvání finančními prostředky a nadužívání zdravotnické péče.

Premiér Babiš řekl, že ministr zdravotnictví Adam Vojtěch dosáhl obrovských úspěchů. Vyzdvihl, že se poprvé podařilo bez problému připravit úhradovou vyhlášku a daří se také navyšovat prostředky do zdravotnictví. „Navýšili jsme platy o 7 miliard korun. Navíc 7 procent pro sanitáře, sestry a mladé lékaře. Například za směnnost je to 5 tisíc korun navíc, takže u sester jsme platy navýšili o 22 procent. To jsou všechno jasná čísla,“ řekl předseda vlády Babiš.

Vláda představila také jedenáctiletý plán na navýšení kapacit lékařských fakult o 15 procent a navýšení platů učitelů na fakultách. Celkem na lékařské fakulty půjde přes 7 miliard korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…