Premiér Babiš: S panem Haseloffem sdílíme pragmatický přístup k energetice

26.03.2019 19:46

V úterý 26. března 2019 se předseda vlády Andrej Babiš setkal s ministerským předsedou Saska-Anhaltska Reinerem Haseloffem. Společně jednali o bilaterálních vztazích, výsledcích jednání tzv. uhelné komise a hospodářské spolupráci.

Premiér Babiš: S panem Haseloffem sdílíme pragmatický přístup k energetice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Hlavním tématem diskuse byly dopady kompromisů, kterých bylo dosaženo v rámci jednání německé uhelné komise na ekonomické propojení obou zemí v oblasti energetiky a hnědého uhlí. Spolková republika Německo by měla ukončit těžbu uhlí a činnost uhelných elektráren do roku 2038.

„Jednal jsem s ministerským předsedou Saska-Anhaltska Reinerem Haseloffem o hospodářské spolupráci, zejména o energetice a výsledcích německé uhelné komise. Jsem rád, že s panem Haseloffem sdílíme pragmatický přístup k energetice,“ uvedl premiér po jednání.

Německo je pro Česko důležitým partnerem a tvoří 28,9 % zahraničního obchodu ČR. Sasko-Anhaltsko je pak ze spolkových zemí osmým největším obchodním partnerem.

Premiér se s ministerským předsedou setkal již 8. října 2018 v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi