Premiér Babiš: Snad s Prahou najdeme dohodu, aby nemocnice měla jednoho majitele

17.10.2019 6:28

Premiér Andrej Babiš spolu s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem navštívili ve středu 16. října 2019 Nemocnici Na Bulovce. S vedením nemocnice diskutovali o současném nevyhovujícím stavu vybraných budov i o nutných budoucích investicích. Součástí programu návštěvy byla prohlídka areálu nemocnice a vybraných klinik a odděleních.

Premiér Babiš: Snad s Prahou najdeme dohodu, aby nemocnice měla jednoho majitele
Foto: Repro ČRo
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Předseda vlády se na začátek návštěvy Nemocnice Na Bulovce setkal s vedením. Spolu s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem diskutovali s ředitelem nemocnice Janem Kvačkem hlavně o ekonomické a personální situaci nemocnice. Dalším tématem byly vlastnická práva nemocnice. Problémem je, že velká část budov nepatří státu, ale hl. městu Praha, což značně komplikuje možnosti investování v rámci Nemocnice Na Bulovce.

„Určitě budeme chtít realizovat priority, kterými je Gynekologicko-porodnický pavilon, Centrální urgentní příjem a zároveň budeme doufat, že s Prahou najdeme dohodu, aby nemocnice měla jednoho majitele a mohlo se začít investovat,“ řekl Andrej Babiš po jednání na tiskové konferenci.

Součástí návštěvy byla prohlídka komplexního onkologického centra, kde jsou využívány lineární urychlovače k vysoce účinnému ozařování zhoubných nádorů. Dále se premiér seznámil s činností Centra vysoce specializované péče pro izolaci pacientů s podezřením na vysoce nakažlivou nemoc.

V nemocnici také letos vzniklo první Centrum porodní asistence (CPA). Tento koncept posiluje roli porodních asistentek v péči o těhotné a rodící ženy, zároveň však nabízí odbornost a bezpečí porodnice. Od otevření CPA uplynulo více než půl roku a za tu dobu zde porodilo 230 žen. „Celkový nárůst porodů je určitě dán porodním domem. Je to velice dobře a my to podporujeme,“ doplnil premiér.

Nemocnice Na Bulovce patří svou kapacitou mezi největší zdravotnická zařízení svého druhu v ČR. Poskytuje diagnostickou a léčebnou péči především pacientům hlavního města Prahy, ale vzhledem k existenci několika vysoce specializovaných pracovišť je péče poskytována občanům z celé České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…