Premiér Babiš: Úřad vlády má víc objektů, které mí předchůdci moc neotvírali

28.09.2018 18:28

U příležitosti Dne české státnosti uspořádal Úřad vlády ČR v pátek 28. září 2018 den otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci v Praze. Jedná se o další akci, kterou se Úřad vlády ČR zapojil do oslav 100. výročí vzniku Československa. Návštěvníky přišel krátce pozdravit i český premiér Andrej Babiš.

Premiér Babiš: Úřad vlády má víc objektů, které mí předchůdci moc neotvírali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Mimořádné příležitosti prohlédnout si Lichtenštejnský palác na pražské Kampě využilo během pátku celkem 1207 návštěvníků. Za doprovodu průvodců a s odborným komentářem si mohli projít reprezentační prostory impozantní budovy ze 17. století, mj. i apartmány umístěné ve druhém patře, v nichž pobývali při návštěvě Prahy například španělský král Juan Carlos s chotí Sofií, britská královna Alžběta II. či japonský císař Akihito s císařovnou Mičiko.

„Úřad vlády má vícero objektů, které mí předchůdci moc neotvírali veřejnosti. Takže my jsme postupně otevřeli Kramářovu vilu, Benešovu vilu a tady Lichtenštejnský palác. Je dobře, že veřejnost má možnost se občas a myslím, že by to mohlo být i častěji, sem dostat,“ řekl Andrej Babiš, který v dopoledních hodinách navštívil den otevřených dveří. Společně s ostatními zájemci se zúčastnil komentované prohlídky Lichtenštejnského paláce a následně s návštěvníky diskutoval v zahradě této rezidence.

V roce 2018, kdy si Česká republika připomíná hned několik kulatých výročí významných událostí z dějin státu včetně stého výročí založení Československa, připravil Úřad vlády nebývale početnou nabídku akcí pro veřejnost. Návštěvníkům pravidelně otevírá i další vládní objekty – vilu Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí, vilu prvního českého předsedy vlády Karla Kramáře v Praze na Letné a Hrzánský palác v Praze na Hradčanech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…