Premiér Sobotka: Napravujeme chyby předchozích vlád, pokračujeme v řešení EIA u klíčových dopravních staveb

11.05.2016 14:48

Vláda pokračuje v řešení problému s povoleními EIA u prioritních dopravních staveb v České republice. Jejich přípravu v minulých letech hrubě zanedbaly předchozí vlády, včetně dlouholetého ignorování problému s posuzováním vlivu na životní prostředí.

Premiér Sobotka: Napravujeme chyby předchozích vlád, pokračujeme v řešení EIA u klíčových dopravních staveb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Naším cílem je dát věci rychle do pohybu. Dnes jsme se na vládě shodli na dalším postupu. Do konce letošního května předloží Ministerstvo životního prostředí vládě novelu zákona o posuzování vlivu na životní prostředí. Ta by měla umožnit dostavět jedenáct vytipovaných klíčových dopravních staveb v ČR.

Ministr dopravy bude rovněž vládu každé dva měsíce informovat o přehledu investorské přípravy staveb, které mají předpokládané datum zahájení realizace v letech 2016–2018 a jejichž stavební náklady přesahují 300 mil. Kč.

Současně s tím budou pokračovat naše jednání s Evropskou komisí o povoleních EIA a možném řešení pro ČR, která v naší zemi umožní pokračovat v dostavbě dopravní infrastruktury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Jurečka v kostce

8:19 Mašek (ANO): Jurečka v kostce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodově reformě ministra Jurečky