Premiér Sobotka: Nevypočitatelné chování Putinovy vlády... Nesmí se opakovat rok 1938

31.03.2015 13:01

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se dnes dopoledne v Praze setkal s americkými vojáky během průjezdu konvoje armády USA přes ČR. V doprovodu ministra obrany Martina Stropnického a náčelníka Generálního štábu armádního generála Petra Pavla navštívil premiér areál ruzyňských kasáren, kde konvoj amerických vojáků nocuje.

Premiér Sobotka: Nevypočitatelné chování Putinovy vlády... Nesmí se opakovat rok 1938
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Umožnění   přesunu   americké  jednotky  přes  naše  území  je  vyjádřením spojenecké  solidarity a součástí odpovědnosti, kterou máme jako člen NATO.

Naše  bezpečnost  je dnes mimořádně silná díky jasným bezpečnostním zárukám našich  spojenců  v  NATO,  včetně Spojených států. Jsem rád, že to chápe a podporuje i velká většina našich občanů. V době, kdy bezpečnostní rovnováhu v  Evropě a jejím okolí narušují aktivity Islámského státu na jedné straně, a   nevypočitatelné  chování  Putinovy  vlády  v  Rusku  na  straně  druhé, dramaticky  roste význam spolehlivě zajištěné národní bezpečnosti. Pokud by našemu  státu hrozilo bezprostřední nebezpečí, nesmíme zůstat a nezůstaneme sami, jako v roce 1938,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Předseda  vlády  se během návštěvy v Ruzyni zajímal o zkušenosti amerických vojáků  z  jejich  nedávného působení v Pobaltí v rámci cvičení, která NATO podniká  na  podporu  a  ujištění  členských států na východě Evropy. Kromě setkání  s  velením  konvoje  si  premiér  prohlédl  vojenskou  techniku  a pozdravil se s přítomnými vojáky.

Konvoj  americké  armády  bude  zítra  pokračovat  ve své cestě na americké základny v Německu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…