Premiér Sobotka: Poctivá práce lidí představuje pro sociální demokracii stále stěžejní hodnotu

29.04.2015 15:39

Představitelé ČSSD a ČMKOS položili věnce na místě prvních oslav Svátku práce

Premiér Sobotka: Poctivá práce lidí představuje pro sociální demokracii stále stěžejní hodnotu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Představitelé sociální demokracie v čele s předsedou strany Bohuslavem Sobotkou společně s šéfem ČMKOS Josefem Středulou dnes odpoledne položili věnce k pamětním deskám na Střeleckém ostrově v místě, kde pražští dělníci poprvé v historii oslavili První máj. Strana tak v souladu s dlouholetou tradicí vyjádřila úctu všem poctivě pracujícím lidem, za jejichž práva vždy tvrdě bojovala. Není tomu ostatně jinak ani dnes.

Symbolického aktu se společně s předsedou sociální demokracie účastnili také další členové vedení včetně místopředsedkyně Lenky Teska Arnoštové nebo místopředsedy ČSSD pro hospodaření Martina Starce. Nechyběl ani šéf pražské ČSSD Miloslav Ludvík a předseda sněmovního výboru pro sociální politiku Jaroslav Zavadil. Po poslechu hymny následovaly krátké projevy zúčastněných.

„Poctivá práce lidí představuje pro sociální demokracii stále stěžejní hodnotu. Sociálních práv, která prosadili naši předchůdci, si musíme vážit i dnes, v době globálně utvářené ekonomiky. Jsem rád, že naše strana stojí za důležitými rozhodnutími mimo jiné o růstu minimální mzdy. Teď jsou před námi jednání o dalších opatřeních na zlepšení života lidí v České republice. Budeme tvrdě prosazovat nejen další růst minimální mzdy, ale také vytváření nových pracovních míst,“ řekl Bohuslav Sobotka.

„Čas už téměř smazal vzpomínky na planá hesla z bývalých pompézních prvomájových průvodů, ale současné problémy bohužel odbory doslova vrací k původním kořenům tradice 1. máje. Ta začala před 125 lety jako veřejná solidární manifestace za osmihodinovou pracovní dobu. Připadá mi to neuvěřitelné, ale dnes se po tolika letech musíme vracet ke stejnému požadavku, například nyní jsme čelili tlaku zaměstnavatele, který požadoval, aby v nejtěžší práci – hornictví – byla zavedena 10hodinová pracovní doba. Odbory musí mít stále na zřeteli, aby se práci, nejen ve vzpomínkový den, vrátila úcta,“ doplnil předseda ČMKOS Josef Středula.

Při příležitosti oslav blížícího se Prvního máje pořádá sociální demokracie četné akce po celé České republice. Předseda strany navštíví hned pět míst, mluvit s lidmi bude kromě jiného ve Vyškově, Moravské Třebové nebo Prostějově. Podrobné informace o programu prvomájových událostí ve více než stovce měst lze přehledně získat na webu www.cssd.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…