Premiér Sobotka: Potvrdil jsem korejským podnikům zájem o rozšíření investic v ČR

27.02.2015 15:30

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka navštívil společně s vládní delegací na závěr své pracovní cesty do Jižní Koreje několik výrobních podniků významných korejských společností. Premiér v rámci návštěvy továren jednal s vedením společností Hyundai, Nexen Tire a rovněž Doosan Industries o jejich investicích v ČR.

Premiér Sobotka: Potvrdil jsem korejským podnikům zájem o rozšíření investic v ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„S vedením společností jsme diskutovali o dosavadních investicích, které se podařilo  České  republice  získat  například  v  roce  2014 a díky nimž se vytvoří  v  naší  zemi  tisíce nových pracovních míst. Jedná se především o investice  Hyundai  Mobis a Nexen Tire. Potvrdil jsem také velký zájem naší země  o  budoucí  rozšíření těchto investic a podnikatelských záměrů.  Jsem rád,   že   korejští  investoři  ocenili  nasazení  a  pracovitost  českých zaměstnanců a přínos našich technických odborníků pro konkurenceschopnost a produktivitu  jejich  firem.  Informoval  jsem  rovněž  korejské partnery o dosavadních  krocích, kterými má vláda posiluje stabilitu a atraktivitu ČR, coby  vhodného  evropského  prostoru  pro přímé zahraniční investice, uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

Hyundai  Motor  Company  je  největším  jihokorejským  investorem  v  České republice. Jeho továrna na severní Moravě v Nošovicích na výrobu automobilů má  roční  kapacitu  300  tisíc kusů a je prvním výrobním závodem Hyundai v Evropě.  Společnost  Hyundai  Mobis  plánuje nově ve Strategické průmyslové zóně Ostrava – Mošnov umístit výrobu světelných systémů. Závod přijde až na 146 miliard eur a vytvoří více než 900 přímých pracovních míst.

Výrobce  pneumatik  Nexen, mimo jiné dodavatel společnosti Škoda, v loňském roce  podepsal  s Českou republikou investiční smlouvu na výstavbu závodu v průmyslové  zóně  Triangle v hodnotě 829 milionů eur, která by měla přinést více   než   1000   přímých   pracovních  míst.  Základní  kámen  budoucího nejmodernějšího evropského závodu na výrobu pneumatik bude položen už letos na podzim, v roce 2018 by pak měla začít samotná výroba.

Korea  je  pro  Českou  republiku  třetím  nejvýznamnějších  mimoevropských obchodním   partnerem.  Jen  za  posledních  pět  let  se  vzájemný  obchod zdvojnásobil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.