Premiér Sobotka: Rozloučení s velkým státníkem Izraele bylo působivé

30.09.2016 16:48

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v pátek 30. září 2016 zúčastnil společně s ministrem zahraničních věcí Lubomírem Zaorálkem pohřbu bývalého izraelského prezidenta Šimona Perese.

Premiér Sobotka: Rozloučení s velkým státníkem Izraele bylo působivé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Pietní akt se odehrál v Jeruzalémě na národním hřbitově na Herzlově vrchu, v místě posledního odpočinku izraelských vojáků a státníků. Posledního rozloučení se zúčastnili přední představitelé zemí z celého světa.

„Rozloučení s velkým státníkem Izraele Šimonem Peresem na Mount Herzl bylo působivé a důstojné. Velmi osobní a dojemná byla vystoupení jeho dětí,“ uvedl premiér Sobotka.

Šimon Peres byl v pořadí 9. prezidentem Státu Izrael v letech 2007 až 2014, kdy ho ve funkci vystřídal současný prezident Re'uven Rivlin. Šimon Peres patřil mezi velké postavy izraelské politiky a byl příslušníkem generace zakladatelů Státu Izrael.

Českou republiku pojí s Izraelem nadstandardní vztahy, Izrael je strategickým partnerem ČR v regionu Blízkého východu a důkazem těchto blízkých a přátelských vztahů je konání pravidelných česko-izraelských mezivládních konzultací. Ty poslední, v pořadí již čtvrté, se uskutečnily v Jeruzalémě letos v květnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.