Premiér Sobotka: Vláda vrací krajům 3,5 miliardy pro zlepšení veřejných služeb

23.10.2015 18:05

Poslanecká sněmovna na své schůzi v pátek 23. října 2015 schválila návrh novely zákona o rozpočtovém určení výnosu některých daní územním samosprávným celkům. Svým hlasováním tak posvětila rozhodnutí vlády B. Sobotky o navrácení 3,5 mld. korun krajům.

Premiér Sobotka: Vláda vrací krajům 3,5 miliardy pro zlepšení veřejných služeb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

„Jsem rád, že se nám podařilo v Poslanecké sněmovně prosadit vládní novelu zákona o rozpočtovém určení daní. Díky ní vláda vrátí 3,5 miliardy korun do rozpočtů krajů, které jim v minulých letech sebrala pravicová vláda. Kraje díky tomu nyní získají více peněz na zdravotnictví, školství, sociální služby, veřejnou dopravu či opravu komunikací druhých a třetích tříd,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Vláda premiéra Bohuslava Sobotky plní další ze svých priorit, kterou je posílení finanční samostatnosti krajů a regionálního rozvoje. Návrh novely zákona rozpočtového určení daní schválila na svém jednání 23. února 2015. Návrh novely nyní zamíří do Senátu. Příjmy krajů by se měly navýšit od 1. ledna 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…