Premiér Sobotka: Zlepšit musíme komunikaci se straníky i veřejností

14.03.2014 10:22

ČSSD v sobotu udělá první krok ke své hlubší reformě.

Premiér Sobotka: Zlepšit musíme komunikaci se straníky i veřejností
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Vnitrostranické referendum, posílení pozice strany na politické mapě Česka nebo zlepšení komunikace mezi členy a s veřejností. Nejen o těchto otázkách budou živě hovořit sociální demokraté na vůbec první debatě o reformě ČSSD, která se v sobotu dopoledne koná v pražském hotelu Olšanka. Informace získané od téměř tří stovek účastníků strana využije pro diskusi širšího členstva. Poté vznikne návrh konkrétních organizačních změn.

Zástupci krajských organizací, řadoví členové i lidé z odborného zázemí sociálních demokratů dorazí na první debatu o reformě ČSSD, aby probrali, jak upevnit pozici strany coby hlavního politického a ideového lídra v České republice od středu nalevo. Politickou záštitu nad akcí převzal předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, který dlouhodobě myšlenku reformy strany podporuje. 

„Před sociálními demokraty stojí velké výzvy, zejména pokud jde o způsob výběru volebních kandidátů. Jsem přesvědčen, že otevřená diskuse ve straně a přeneseně v celé společnosti vzroste, když umožníme rozhodovat o podobě kandidátek všem členům ČSSD v referendu. Udržet roli středolevého lídra pak vyžaduje, abychom zlepšili komunikaci se straníky i veřejností a lépe využívali naše kvalitní odborné zázemí,“ říká k debatě Bohuslav Sobotka. Předseda sociálních demokratů zároveň velmi vítá zájem stranických kolegů a vyjadřuje ochotu diskutovat.  

Účastníci debaty o reformě budou rozděleni do čtyř tematických skupin. Sekci o programu a hodnotách strany si vezme na starost Lubomír Zaorálek, o činnosti odborného zázemí strany bude s diskutujícími mluvit Alena Gajdůšková a moderátor bloku Vladimír Špidla, komunikaci ve straně a s veřejností probere Jan Hamáček a organizační strukturu (stanovy, volební a jednací řády) Martin Starec.

Uvedené sekce otevřou řadu zajímavých otázek a z debat tak vznikne relevantní návrh konkrétních kroků, ke kterým se pak členská základna vyjádří v referendu. Takto odsouhlasené změny definitivně schválí 38. sjezd ČSSD na jaře příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.