Premiér Sobotka: Zrušením druhého pilíře plníme svůj důležitý závazek

12.11.2014 18:22

B. Sobotka ke zrušení druhého důchodového pilíře

Premiér Sobotka: Zrušením druhého pilíře plníme svůj důležitý závazek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Vláda dnes rozhodla o zrušeni druhého penzijního pilíře, skončit by měl k prvnímu lednu 2016. Druhý pilíř je jedním z velkých omylů předchozí vlády P. Nečase. Bývalý ministr Drábek prosadil spuštění druhého penzijního pilíře navzdory nesouhlasu politické opozice, sociálních partnerů, odborné i široké veřejnosti.

ČSSD od samého začátku proti spuštění druhého pilíře protestovala, upozorňovali jsme na velká rizika, spojená s vyváděním stamilionů korun z průběžného důchodového účtu, s celkovou destabilizací důchodového systému v ČR, s nesystémovým řešením. Vstup do druhého pilíře se ukázal jako zcela nevýhodný pro většinu občanů. Mizivý zájem veřejnosti o vstup do tohoto systému spoření dokazuje, že šlo od první chvíle o slepou uličku a nesmyslný krok.

Zrušením druhého pilíře vláda plní svůj důležitý závazek z programového prohlášení a koaliční smlouvy. Nyní bude Ministerstvo práce a sociálních věcí pracovat na opatřeních, která povedou k stabilizaci důchodového systému, zejména se zaměřením na první pilíř. Důchodová komise, vedená profesorem Potůčkem, již pracuje na analýze řešení, která musí být pro důchodový systém v ČR dlouhodobě ekonomicky udržitelná, solidární a spravedlivá pro všechny občany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

14:17 Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci Pavla Tuleji na post ministra pro vědu.