Premiér Sobotka navštívil Zlín a filmový festival

02.06.2017 21:17

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka navštívil v pátek 2. června 2017 v rámci pracovních cest do regionů město Zlín. Setkal se s vedením a zástupci odborů společnosti Mitas, se zaměstnanci v kultuře a v sociálních službách. Návštěvu zakončil na 57. ročníku Zlín Film Festivalu.

Premiér Sobotka navštívil Zlín a filmový festival
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka

Předseda vlády zahájil pracovní návštěvu ve společnosti Mitas, kde ocenil přístup k sociálnímu dialogu odborů i vedení společnosti, jehož výsledkem byla dohoda o růstu mezd.

Následně navštívil premiér Sobotka Městské divadlo ve Zlíně a Domov pro seniory Burešov. Během obou návštěv diskutoval se zaměstnanci o zvyšování platů pracovníků veřejného sektoru, které vláda schválila na svém středečním jednání. Nové nařízení vlády o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě se pozitivně dotkne zhruba 165 000 pracujících. V sociálních službách se tarifní platy zvýší o 23 %.

Premiér Sobotka zakončil den ve Zlíně na 57. ročníku Zlín Film Festivalu, kde při slavnostním galavečeru předal ocenění vítězi v kategorii Zlatý střevíček za nejlepší hraný film pro mládež.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.