Premiér Sobotka navštívil areál muničního skladu ve Vrběticích

09.11.2014 12:50

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil v sobotu 8. listopadu 2014 areál muničního skladu Vlachovice-Vrbětice. Setkal se tam se zástupci kraje, obcí, petičního výboru občanů a zasahujících složek.

Premiér Sobotka navštívil areál muničního skladu ve Vrběticích
Foto: Daniela Černá
Popisek: Zapáskovaná oblast ve Vrběticích

Na společném setkání byla diskutována aktuální situace v místě havárie. Premiér seznámil všechny zúčastněné strany s postojem vládního kabinetu s tím, že situaci ve Vrběticích považuje vláda za zcela mimořádnou a vážnou. Připomenul také, že na pondělním jednání vlády uložil ministrovi vnitra, aby provedl analýzu současné legislativy, která definuje kontroly muničních skladů v ČR. A ministrovi obrany, aby provedl detailní prošetření celé věci a předložil informaci na jednom z dalších jednání vlády.

Pokud z analýzy vyplyne, že legislativa je nedostačující, přijme vláda co nejdříve takové změny zákonů, aby nebylo možné bez kontroly a přijetí potřebných bezpečnostních opatření skladovat munici a další nebezpečný materiál ohrožující zdraví a životy lidí.

Premiér Bohuslav Sobotka také zdůraznil, že v situaci ve Vrběticích-Vlachovicích bude vláda pracovat rychle, systémově, zajistí bezpečnost občanů a odvoz munice z místa havárie, pokud odvoz nezajistí vlastníci munice. Předseda vlády rovněž na místě poděkoval všem zasahujícím příslušníkům všech složek, kteří v areálu vykonávali svou činnost, či ji ještě stále vykonávají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.