Prezident Miloš Zeman vyznamená učitelku ze školky v Jívové

26.09.2018 15:05

Prezident Miloš Zeman zahájil v pondělí 24. září třídenní návštěvu Olomouckého kraje. Přesně o půl jedenácté dopoledne přijel před budovu krajského úřadu, kde ho přivítal hejtman Ladislav Okleštěk.

Prezident Miloš Zeman vyznamená učitelku ze školky v Jívové
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Po krátké společné schůzce se hlava státu přesunula do kongresového sálu na setkání se zástupci vedení kraje.

„Těším se do Přerova i Kojetína, kde mě volilo dost lidí. Pojedu také na Praděd, tam jsem ještě nikdy nebyl,“ řekl Miloš Zeman.

Prezident navíc uvedl, že v říjnu udělí státní vyznamenání učitelce mateřské školy z Jívové Darině Nešporové. Ta loni při dopravní nehodě na Olomoucku zachránila život několika předškoláků. „Mezi vyznamenanými tak bude mít Olomouc svého zástupce. Neříkám jediného zástupce, ale na vaše přání i tuto zástupkyni,“ podotkl Miloš Zeman.

Prezident diskutoval se zastupiteli také o plánu prodloužení Baťova kanálu až na Hanou či o kůrovcové kalamitě. Hejtmanovi přivezl jako dárek ručně vyrobenou dýmku. V Olomouci dostal koš s regionálními produkty. „Víme, že pan prezident je milovníkem dobrého jídla. Olomoucký kraj má v tomto ohledu co nabídnout. Připravili jsme pro něho to nejlepší z regionu,“ sdělil hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Prezidenta Miloše Zemana čeká ještě v pondělí setkání s obyvateli Kojetína. V následujících dnech pak zamíří například do Luboměře pod Strážnou, na Šumpersko a také Jesenicko. Společně s prezidentem přijela do Olomouckého kraje i jeho manželka Ivana Zemanová. Její program zahrnuje například návštěvu střední školy sociálních služeb v Zábřehu, baziliky na Svatém Kopečku a domu pro seniory v Náměšti na Hané či Psího domova Pod křídly anděla v Žerotíně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…