Prezident Zeman: Děkuji za světlo humanismu, které v dnešní nelehké době tak statečně nesete

19.12.2016 10:51

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal Jeho Svatosti papeži Františkovi gratulační telegram k jeho životnímu jubileu.

Prezident Zeman: Děkuji za světlo humanismu, které v dnešní nelehké době tak statečně nesete
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vaše Svatosti,

dovolte mi, abych Vám co nejsrdečněji popřál k Vašemu významnému životnímu jubileu. Přeji Vám pevné zdraví a mnoho úspěchů, odhodlání a trpělivosti ve Vašem důležitém poslání.

Rád vzpomínám na naše setkání v dubnu 2015 u Svatého stolce. Bylo mi nesmírnou ctí poznat Vás osobně a moci s Vámi promluvit o důležitých tématech současného světa. Našel jsem ve Vás nejen vzdělaného a moudrého partnera k diskuzi, ale také člověka naplněného lidskostí a milosrdenstvím.  Dovolte mi, abych využil této slavnostní příležitosti a vyjádřil, jak moc si vážím Vašich činů a postojů, které vedou k otevírání církve, k jejímu přibližování věřícím a k pomoci potřebným.

Stylem života, který jste si dobrovolně zvolil již od kněžského působení v Argentině, reprezentujete vzor křesťanské lásky a skromnosti. Schopností odpouštět a zájmem o chudé jste si získal srdce občanů České republiky. A i přesto, že v mé vlasti žije mnoho osob, které se otevřeně nehlásí k žádné víře, jste zde vnímán jako morální osobnost a příklad hodný následování. Nejen proto by mi bylo potěšením, kdybych Vás mohl přivítat v České republice.

Vaše Svatosti, dovolte mi, abych Vám ještě jednou pogratuloval k Vašim narozeninám a poděkoval Vám za světlo humanismu, které v dnešní nelehké době tak statečně nesete.

S úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…