Prezident Zeman: Druhý mandát v čele státu přichází ve velmi neklidné době

25.04.2022 9:45 | Tisková zpráva

Prezident republiky gratuloval francouzskému prezidentovi

Prezident Zeman: Druhý mandát v čele státu přichází ve velmi neklidné době
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Miloš Zeman v Partii na CNN Prima News

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v pondělí dne 25. dubna 2022 gratulaci Emmanuelu Macronovi, prezidentovi Francouzské republiky.

Vaše Excelence,

dovolte mi, abych Vám srdečně pogratuloval k Vašemu opětovnému zvolení prezidentem Francouzské republiky. Vaše znovuzvolení a veřejná popularita jsou jasným důkazem Vašeho úspěšného působení v čele státu, jakož i skvělé reprezentace země.

Anketa

Podporujete vládní výzvu k udávání tzv. dezinformací?

1%
97%
hlasovalo: 47595 lidí

Váš druhý mandát v čele státu přichází ve velmi neklidné době ovlivněné ruskou agresí na Ukrajině. Je zřejmé, že na Ukrajině se bojuje i o naši svobodu a budoucnost. Naše pomoc Ukrajině však musí jít ruku v ruce s diplomatickým úsilím o ukončení bojů a nalezení míru. V této souvislosti tak podporuji i Vaše aktivity směrem k Ruské federaci a jejímu prezidentovi.

Velmi mě také těší výborná úroveň vztahů mezi Českou a Francouzskou republikou a rozvíjející se spolupráce v politické, ekonomické i kulturní oblasti. Pevně věřím, že se nám podaří v druhé polovině letošního roku úspěšně navázat na velmi aktivní francouzské předsednictví v Radě Evropské unie.

Dovolte mi proto, abych využil této slavnostní příležitosti a pozval Vás i Vaši choť ke státní návštěvě České republiky. Bylo by mi potěšením, kdybychom Vás mohli přivítat na Pražském Hradě, prastarém sídle českých králů. Jsem přesvědčen, že z moci ze svých funkcí budeme mít možnost přispět k dalšímu prohloubení a rozvoji tradičního přátelství mezi našimi zeměmi.

Vážený pane prezidente, přeji Vám pevné zdraví a hodně štěstí a úspěchů ve Vaší zodpovědné funkci.

S úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…