Prezident Zeman: Jsem znepokojen rychlostí, jakou se virus šíří

03.02.2020 10:41

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v neděli dne 2. února 2020 dopis Si Ťin-pchingovi, prezidentovi Čínské lidové republiky.

Prezident Zeman: Jsem znepokojen rychlostí, jakou se virus šíří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Česka Miloš Zeman

Vážený pane prezidente, drahý příteli,

s hlubokým zármutkem v srdci sleduji současné dění v Čínské lidové republice související s epidemií nového koronaviru, který si vyžádal již stovky obětí na životech, přičemž další tisíce lidí byly nakaženy a každým dnem se jejich počty zvyšují. Jsem znepokojen rychlostí, jakou se tento virus šíří a jaké množství osob a velikost území zasáhl.

Pevně doufám a věřím, že se v nejbližší možné době podaří nalézt prostředek, který umožní zastavit šíření tohoto nebezpečného viru a vyléčit všechny postižené.

Dovolte mi, vážený pane prezidente, abych v této pohnuté chvíli vyjádřil jménem české veřejnosti i jménem svým hlubokou soustrast Vám i rodinám obětí. Současně bych Vás rád ujistil, že Česká republika stojí v boji s tímto zlem po boku Čínské lidové republiky a jejího lidu a je připravena v rámci svých možností ve spolupráci s dalšími státy mezinárodního společenství v této těžké době pomoci.

S úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

18:09 Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.