Prezident Zeman: Na Peroutku už se neptali... Říkali jsme si Bimbo. Z toho mávání už mě brní ruka

15.05.2015 17:52

Projev prezidenta republiky na tiskové konferenci k ukončení návštěvy Olomouckého kraje v Šumperku.

Prezident Zeman: Na Peroutku už se neptali... Říkali jsme si Bimbo. Z toho mávání už mě brní ruka
Foto: Petr Kupka
Popisek: Další zastávkou prezidenta Zemana bylo město Jeseník

Vážený pane hejtmane, dámy a pánové,

chtěl bych především vzpomenout, že v šumperském divadle začínal svoji kariéru můj přítel a bývalý ministr kultury Pavel Dostál. Vzájemně jsme si říkali Bimbo a ani jsem nečekal, že při příležitosti této tiskové konference se ocitnu na prknech, která znamenají svět, tedy na prknech šumperského divadla.

Chtěl bych v první řadě poděkovat týmu pana hejtmana za skvělou spolupráci a především bych chtěl poděkovat těm občanům, kteří v hojné míře navštěvovali naše setkání. V Jeseníku to bylo včera dva tisíce lidí, odpoledne. Dnes tisíc, ale to je dáno také polední hodinou a chtěl bych doporučit všem politikům, aby ne jenom přednášeli svoje moudra občanům, ale aby také měli zpětnou vazbu, aby se s občany často setkávali a aby pozorně poslouchali jejich názory.

Přátelské přijetí se samozřejmě projevovalo nejenom na setkáních s občany, ale i na ulicích, na silnicích, kde jsem musel neustále mávat, takže mě trochu brní ruka, ale bylo to krásné, bylo to milé a ještě jednou bych chtěl za to poděkovat.

Pan hejtman v podstatě vyjmenoval všechna základní témata. Možná, že jsme zapomněli na setkání s poslanci a senátory za tento Olomoucký kraj a rád bych zmínil i to, že setkání s nejvýznamnějšími podnikatelskými osobnostmi svědčilo o optimizmu našich podnikatelů, kteří investují, kteří přibírají pracovníky a jak se zdá ekonomická krize, díky bohu, skončila a začíná převládat, já bych to nazval, opatrný optimizmus. Ostatně i poslední publikovaná data o růstu hrubého domácího produktu, tomu nasvědčují.

Jsem rád, že tentokrát jsem mohl v několika případech vyjádřit své souhlasné stanovisko s vládou nebo jednotlivými ministry. Ať to byl názor na migrační kvóty nebo ať to by názor ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka, na otevření těžby ve Zlatých Horách.

Jinými slovy, dotazy, které padaly, byly skutečně věcné a chtěl bych upozornit Českou televizi, že se ty tisíce lidí ani jednou nezeptali na Ferdinanda Peroutku, takže očekávám, že se Česká televize, která drží prst na tepu doby, zcela určitě na Ferdinanda Peroutku zeptá a právě proto bych dal větší prostor Vašim dotazům, než svým vlastním vyjádřením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce