Prezident Zeman: Politik je jako herec – oba mají rádi plné sály. To se splnilo

28.01.2016 5:29

Projev prezidenta republiky při tiskové konferenci k ukončení návštěvy Jihomoravského kraje 27. ledna 2016:

Prezident Zeman: Politik je jako herec – oba mají rádi plné sály. To se splnilo
Foto: Hanka Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Dobrý den, dámy a pánové, vážený pane hejtmane,

opět jsem se přesvědčil, proč vedete žebříček nejoblíbenějších hejtmanů v České republice. Chtěl bych Vám k tomu ještě jednou blahopřát a chtěl bych Vám poděkovat, nejenom Vám, ale celému Vašemu týmu, za skvělou organizaci mé letošní návštěvy.

Pan hejtman řekl mnohé, já bych jenom doplnil, že standartní součástí mých krajských návštěv je setkání s poslanci a senátory za příslušný kraj, které bylo velmi zajímavé. Setkání s podnikateli, u nichž jsem viděl optimismus, a to je vždycky dobře, ale také setkání s firmami, ať už to bylo ČKD Blansko, ať už to byl LIKO-S, ať už to byl Adast Adamov, kde jsme získali opravdu cenný dar, nový stojan asi za čtyři sta tisíc korun pro Pražský hrad. A zvláště bych zmínil firmu LIKO-S, protože to je rodinná firma baťovského typu, jak sama sebe právem označuje. Firma, kde se zaměstnancům neříká zaměstnanci, ale spolupracovníci, a co je ještě důležitější, je to firma, kde se zaměstnanci skutečně podílejí na zisku.

Jak už řekl pan hejtman, podstatnou součástí mé návštěvy bylo setkání s občany. Chtěl bych poděkovat všem, kdo se těchto setkání zúčastnili za až neuvěřitelně přátelskou atmosféru, a víte, politici jsou jako herci, oba mají rádi plné sály. Takže i to se splnilo.

A závěrem, a to jsem poprosil pana hejtmana, aby mně toto téma ponechal, bych chtěl z několika důvodů ocenit otevření hospice ve městě Újezd u Brna, protože tento hospic byl vybudován za neuvěřitelně krátkou dobu jednoho roku. Jak říkal jeden bývalý politik, kdo to má. A stál pana hejtmana sto sedmdesát milionů korun, a já bych mu chtěl osobně poděkovat před vámi, protože vím, jak těžko se peníze vydávají, vím, kolik je o ně uchazečů, a o to víc si vážím toho, že se podařilo tento hospic pro zhruba sto klientů vybojovat, protože máme se starat o děti, máme se starat o staré a nemocné lidi, ale trochu jsme zapomněli na zvláštní, takzvanou paliativní péči. To znamená péči, která už nás sice vede k nutné smrti, ale zabraňuje nenutné bolesti. Ještě jednou, Michale, za tento největší investorský počin Jihomoravského kraje v tomto, vlastně minulém, roce bych Ti chtěl ze srdce poděkovat. Takže věřím, že až se sem za rok vrátím, setkám se opět se svými přáteli, a věřím, že v krajských volbách, jejichž termín skutečně určím na říjen, zvítězí ti nejlepší. To znamená, ne ti, kdo hodně slibují, ale ti, za nimiž je skutečně vykonaná práce.

Děkuji Vám za Vaši pozornost.

Miloš Zeman, prezident České republiky, Mikulov, 27. ledna 2016

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…