Prezident Zeman: Střední Evropa disponuje nemalým potenciálem k prohloubení vzájemné kooperace

09.04.2018 15:10

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v pondělí dne 9. dubna 2018 blahopřejný telegram předsedovi vlády Maďarska Viktoru Orbánovi k opětovnému vítězství ve volbách.

Prezident Zeman: Střední Evropa disponuje nemalým potenciálem k prohloubení vzájemné kooperace
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vážený pane premiére,

dovolte mi, abych Vám srdečně pogratuloval k Vašemu opětovnému přesvědčivému vítězství v maďarských parlamentních volbách.

Jednoznačné vítězství, kterého se Vám v parlamentních volbách již počtvrté dostalo, je pro mne důkazem podpory, jíž se těšíte ze strany svého národa. S potěšením konstatuji, že se naše země těší výborné úrovni vzájemných vztahů a že úspěšně rozvíjejí spolupráci v rámci EU, NATO i V4. Jsem přesvědčen, že střední Evropa disponuje nemalým potenciálem k prohloubení vzájemné kooperace bilaterálně i na mezinárodních fórech. Pevně věřím, že ještě v průběhu tohoto roku najdeme vhodnou příležitost ke společnému setkání a k upevnění česko-maďarského přátelství.

Vážený pane premiére, ještě jednou Vám srdečně gratuluji a přeji Vám pevné zdraví a mnoho úspěchů ve Vašem osobním i profesním životě.

S úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …