Prezident Zeman: V druhém volebním období musíte sliby splnit, jinak jdete od válu

15.10.2015 11:58

Projev prezidenta republiky při setkání s občany obce Zdounky:

Prezident Zeman: V druhém volebním období musíte sliby splnit, jinak jdete od válu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman a hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák

Vážený pane hejtmane, milý Stando, vážený pane starosto, dámy a pánové,

když jsem přijel na zasedání místního zastupitelstva, které předcházelo tomuto setkání, tak jsem se chtěl blýsknout historií Zdounek, a zjistil jsem, že existují tři hypotézy tohoto názvu, z nichž ani jedna není pravdivá. Pokusím se tedy vymyslet čtvrtou, a až přijedu za rok, tak Vám ji sdělím.

Za druhé jsem panu starostovi blahopřál k tomu, že už je ve třetím volebním období, protože, jak všichni dobře v politice víme, první volební období následuje po mnoha slibech, ale v tom druhém už musíte ty sliby splnit, nebo jdete od válu.

Za třetí jsem chtěl vzpomenout na to, co Vás postihlo v roce 2010. Ať už to byla povodeň, opatřil jsem si podklady, podle kterých ta hráz, která Vás má před povodní chránit, bude dokončena v roce 2018, postihl Vás i požár továrny na výrobu plastových patníků a teď Vás postihla třetí katastrofa a to je moje návštěva.

No a závěrem jsem se chtěl pana starosty zeptat, proč má na radnici ubytováno 87 lidí. Buď chce udělat z radnice hotel, nebo tady má spoustu bezdomovců a třetí varianta je, že se tady ukrývají lidé před exekutory. Ale k tomu jsme se nedostali a nedostali jsme se ani k tomu, že zastupitelstvo Zdounek zamítlo před časem zřízení dvou solárních elektráren, čímž se zastupitelé vyhnuli osudu Ivana Langera ze včerejšího dne.

Místo toho zastupitelé v drtivé většině případů diskutovali o migraci, o Ukrajině, o sourozencích Michalákových, o inkluzi a o dalších tématech. Tak jsem si říkal, že vše, co jsem si pečlivě připravil, vlastně zastupitele příliš nezajímá. Zajímají je jiné věci a já udělám totéž i s Vámi. Místo toho, abych Vám vykládal svoje názory, které ostatně někteří z Vás znají, budu pečlivě poslouchat Vaše názory a budu se snažit, pokud to budu umět, odpovídat na Vaše otázky. A nezapomeňte, prosím, závěrem na jednu prostou pravdu, nejsou hloupé otázky, jsou jenom hloupé odpovědi.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

9:02 Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

Kdybychom žili v normální zemi a měli normální vládu, vláda by ředitele Bezpečnostní informační služ…