Prezident Zeman zaslal gratulaci Jarosławu Kaczyńskému

14.10.2019 18:08

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v pondělí dne 14. října 2019 gratulační dopis Jarosławu Kaczyńskému, předsedovi stany Právo a spravedlnost Polské republiky.

Prezident Zeman zaslal gratulaci Jarosławu Kaczyńskému
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vážený pane předsedo,

dovolte mi, abych Vám srdečně pogratuloval k Vašemu opětovnému přesvědčivému vítězství v polských parlamentních volbách.

Jednoznačný úspěch, který Právo a spravedlnost vybojovalo i přes silný tlak opozice, je pro mne důkazem dobré práce polské vlády v uplynulém legislativním období a také důvěry polského národa.

S potěšením konstatuji, že se naše země těší výborné úrovni vzájemných vztahů a že úspěšně rozvíjejí spolupráci v rámci EU, NATO i V4. Jsem přesvědčen, že střední Evropa disponuje nemalým potenciálem k prohloubení vzájemné kooperace bilaterálně i na mezinárodních fórech. Pevně věřím, že brzy najdeme vhodnou příležitost k setkání a k upevnění česko-polského přátelství.

Vážený pane předsedo, ještě jednou Vám srdečně gratuluji a přeji Vám pevné zdraví a mnoho úspěchů ve Vašem osobním i profesním životě.

S úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.