Primátor Čeřovský: Smlouva k financování tramvajové linky č. 11 neprošla

24.05.2020 8:39

K 30. červnu 2020 končí Smlouva o finanční spolupráci ve veřejné drážní osobní dopravě uzavřená mezi Jabloncem nad Nisou jako přispěvatelem a Libercem jako objednatelem.

Primátor Čeřovský: Smlouva k financování tramvajové linky č. 11 neprošla
Foto: ODS
Popisek: ODS

Zastupitelé proto projednávali smlouvu novou mezi Jabloncem a Dopravním podnikem měst Liberec a Jablonec nad Nisou (DPMLJ), která měla platit od 1. července. Zastupitelé s ní nesouhlasili a udělili mandát primátoru Jiřímu Čeřovskému jednat s hejtmanem LK Martinem Půtou a primátorem Liberce Jaroslavem Zámečníkem o podrobnostech smlouvy. 

„Pro období od 1. července je nutné řešit veřejnou přepravu tramvajovou linkou č. 11 novým závazkovým vztahem. Pokud by zastupitelé smlouvu schválili v navržené podobě, přešel by Jablonec z pozice přispěvatele do role objednatele,“ říká primátor Jiří Čeřovský s tím, že zastupitelé s navrženým zněním nesouhlasili a pověřili ho k jednání s vedením Libereckého kraje i Liberce o finančních podílech na zajištění veřejné přepravy na lince č. 11. „Schůzka s hejtmanem Půtou a primátorem Zámečníkem se odehraje v pátek 22. května v poledne na půdě krajského úřadu,“ uzavírá Čeřovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…