Primátor Charvát: Města si vezmou pod patronát konkrétní místa, kterým budou pomáhat

25.06.2021 16:21

Město Pardubice od časných ranních hodin připravuje pomoc pro Jižní Moravu, kterou v noci postihly ničivé bouře provázené tornádem. Na výjezd je připravena městská policie, dobrovolní hasiči, pomoci jsou v případě potřeby připraveni také pracovníci Vodovodů a kanalizací a město zřizuje transparentní účet pro konkrétní obec.

Primátor Charvát: Města si vezmou pod patronát konkrétní místa, kterým budou pomáhat
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Pardubic Martin Charvát (ANO)

„O pomoci postiženým obcím jednáme s předsedou Svazu měst a obcí Františkem Luklem. Shodli jsme se na tom, že nejúčinnější bude adresná pomoc našeho města konkrétní obci. Města ochotná pomoci si tak vlastně vezmou pod patronát konkrétní místa, kterým budou pomáhat s tím, co bude nejvíce potřeba,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát.

V tuto chvíli je v Pardubicích k výjezdu připravena jednotka městské policie, schopná pomáhat při různých výškových pracích, jednotka dobrovolných hasičů, kteří v Pardubicích například likvidují polomy po větrných bouřích, vedení města je připraveno uvolnit peníze z rezervy rady pro první nákupy věcí nezbytných pro život poničených vesnic.

„Během pátku bude zřízen transparentní účet, na který budou moci pardubické firmy i občané posílat peníze na pomoc při obnově konkrétní vesnice. Odpoledne se sejde rada města k projednání konkrétní pomoci a měli bychom již také znát místo, kam bude pomoc našeho města směřovat,“ dodal primátor.

Aktivity města, ale i jeho občanů se budou podle něj rozvíjet v dalších dnech, které teprve ukážou následky této přírodní katastrofy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.