Primátor Charvát: Srdíčko bude mít novou kuchyň

02.04.2020 4:33

Týden před tím, než město Pardubice uzavřelo kvůli invazi nového koronaviru své mateřské školy, začala v té na Dubině rekonstrukce kuchyně.

Primátor Charvát: Srdíčko bude mít novou kuchyň
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Pardubic Martin Charvát (ANO)

Během čtyř měsíců projde stravovací provoz mateřinky Srdíčko v ulici Luďka Matury kompletní rekonstrukcí, která město přijde na více než sedm milionů korun.

„V Pardubicích máme při základních a mateřských školách 44 školních jídelen. Jejich zastaralost, což je pozůstatek minulosti, musíme řešit postupně. Každý rok se snažíme obnovit alespoň jeden velký stravovací provoz na základní škole a až dva v mateřských školách. Ve většině případů totiž kuchyně pocházejí z dob, kdy byly školy zřizovány. Například té v MŠ Srdíčko, je 42 let,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát.

Největší hrozbou byl pro Srdíčko zejména havarijní stav rozvodu plynu. Během čtyř měsíců, kdy stavbaři zrekonstruují nejen kuchyni, ale i s ní související prostory v hospodářském pavilonu, tato hrozba zmizí.  „Budou vyměněny všechny rozvody a instalace tak, aby byly v souladu s veškerými normami, proběhnou drobné stavební úpravy dispozic, výměny podlah, obkladů stěn, omítek, dveří. Bude vyměněna vzduchotechnika i gastro technologie a samozřejmě i nábytek,“ vysvětlil náměstek primátora pro školství Jakub Rychtecký. Kuchyně tak bude nejen krásnější a bezpečnější, ale umožní kuchařkám také připravovat jídlo pro všech 104 dětí šetrnějšími způsoby.

Město Pardubice je zřizovatelem 17 základních škol a 30 škol mateřských. Ještě letos zahájí rekonstrukci gastroprovozů v ZŠ Prodloužená a MŠ v Grusově ulici v celkovém objemu více než 37,5 milionu korun a rekonstrukci vzduchotechniky v kuchyni ZŠ Ohrazenice za 2,2 milionu korun.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…