Primátor Hrabálek: Město prodlužuje lhůtu pro první kolo tendru na multifunkční fotbalový stadion

02.10.2020 16:47

Během prvního kola zadávacího řízení na zhotovitele multifunkčního fotbalového stadionu, jehož lhůta měla skončit 5. října, obdrželo v minulém týdnu město Hradec Králové, které v tendru zastupuje administrátor společnost PMA tender, více žádosti o vysvětlení zadávacích podmínek.

Primátor Hrabálek: Město prodlužuje lhůtu pro první kolo tendru na multifunkční fotbalový stadion
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Na základě vyhodnocení těchto požadavků se město rozhodlo zmírnit jednu podmínku na kvalifikaci členů realizačního týmu dodavatelské firmy. Původně město v zadávací dokumentaci požadovalo zkušenost se zakázkami realizovanými podle smluvních podmínek FIDIC Yellow Book u manažera projektu, hlavního stavbyvedoucího a hlavní projektanta. Tuto podmínku již nyní potenciální uchazeči nejsou povinni prokázat, bude jim však nespornou výhodou v rámci hodnocení nabídek. Z důvodu této změny byla v souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek prodloužena lhůta pro první kolo tendru, kdy uchazeči podávají žádosti o účast do zadávacího řízení. Nová lhůta je nyní 29. října.

„Jsme přesvědčeni, že původní podmínky byly stanoveny dobře, připomínky k požadavku na referenci s FIDIC Yellow Book zaslal jediný uchazeč. Nicméně po konzultaci se správcem stavby a administrátorem tendru jsme se rozhodli od této podmínky upustit a rozšířit tak okruh potenciálních uchazečů při zachování jejich odbornosti. Na ostatní žádosti o vysvětlení průběžně v součinnosti s administrátorem a správcem stavby reagujeme formou vysvětlení. K dalším případným úpravám, které by více rozvolňovaly schválené zadávací podmínky, nevidíme relevantní důvod. Posun termínu z důvodu dodatečných informací, vysvětlení či jiných změn je u takto velkých tendrů poměrně běžný. I přes toto prodloužení lhůty na podávání přihlášek do veřejné soutěže na zhotovitele nového multifunkčního fotbalového stadionu je stále reálný předpoklad výběr zhotovitele a uzavření smlouvy na jaře roku 2021,“ říká k věci primátor města Hradec Králové Alexandr Hrabálek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…